14 Μαΐου 2014

Θα ψηφίσω το ρεμάλι! (ρεπορτάζ απ' το Δήμο μου)

Στον φτωχό πλην... άτιμο Δήμο μου, αυτές τις μέρες γίνεται... του Κουτρούλη ο γάμος, λόγω των εκλογών!
Θα σας δώσω ένα σύντομο ρεπορτάζ για να δείτε κι εσείς το γελοίον του πράγματος και να σιχτιρίσουμε παρέα. Κατ' αρχάς ο συνδυασμός που υποστηρίζεται από τον απερχόμενο δήμαρχο δίνει τα ρέστα του. Μετά από παραπάνω από ένα χρόνο εγκατάλειψης, προχθές ήρθαν και μπάλωναν τις λακκούβες του δρόμου, οι οποίες πολλάκις έχουν στοιχίσει τις αναρτήσεις και του δικού μου αυτοκινήτου αλλά και πολλών άλλων. Επίσης, συνεργεία του δήμου ασπρίζουν αυτές τις μέρες όλα τα βρώμικα σημεία του δήμου και μάλιστα εχθές έφεραν για πρώτη φορά στην ιστορία τους... απολυμαντικό για να μας... ψεκάσει! Αλλά το χειρότερο είναι ότι ξαφνικα χθες βγήκε απόφαση να επαναπροσληφθούν οι δημοτικοί υπάλληλοι, οι οποίοι προ ολίγων μηνών είχαν απολυθεί μετά δημαρχιακων βαΐων και κλάδων και αφού είχαν απορριφθεί μια σειρά από ενστάσεις των απολυμένων στα δικαστήρια! Φυσικά ο συνδυασμός στηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ και τον επικεφαλής του συνδυασμού δεν τον έχει ματαξαναδεί κανείς (ο απερχόμενος δεν ξανακατεβαίνει, απλώς στηρίζει). Απ'την άλλη, ο δήμαρχος που στηρίζει επισήμως το άλλο κόμμα της σαπίλας (ΝΔ φυσικά), είναι έτοιμος για... άλλα κόλπα! Έχει την είσημη στήριξη των μεγαλοεπιχειρηματιών της περιοχής και τη χρηματοδότησή τους, βεβαίως-βεβαίως! Κάποιος εξ αυτών των επιχειρηματιών, μάλιστα, όπως μαθαίνω, εκβίασε προσωπάρχη της επιχείρησής του να κατέβει για δημοτικός σύμβουλος, ειδάλλως θα απολυθεί! (φυσικά, δέχτηκε!) Η λύσσα αυτή δηλώνει ότι παίζεται πολύ... μαρούλι! Και το απελπιστικό της υπόθεσης; Το εκλογικό του κέντρο γεμάτο κόσμο, απολυμένους, ανέργους, κακομοίρηδες, αλλά και στενούς συγγενείς μεγαλοτσιφλικάδων της περιοχής. Η φάτσα του είναι σχετικά πιο αναγνωρίσιμη από του προηγούμενου, αλλά ως εκεί. Θα τον συναντήσετε να μιλά για... ανάπτυξη στους απολυμένους και τους εξαθλιωμένους που κρέμονται απ' τα χείλη του. Εεπιδή όμως οι δεξιοί κατεβαίνουν στις εκλογές κατά δίδυμα, έχουμε και δεύτερο δεξιό εδώ. Αυτός έχει τη στήριξη του έτερου εσωκομματικού μπλοκ της ΝΔ. Έχει μαζέψει τη χρυσαυγίτικη σάρα και τη μάρα της περιοχής. Όποιος (μικρο-ή μεγαλο-)απατεώνας κυκλοφορούσε, όποιος αεριτζής, όποιο κλεφτρόνι, όποιος μιζαδόρος, έχει συνταχθεί μαζί του και κατεβαίνει για σύμβουλος και μάλιστα είναι και πολλοί αυτοί και ζαλίζουν τα @@ του κόσμου, συμπεριλαμβανομένου και του υποφαινόμενου. Μέχρι και... light εκβιασμούς επιστρατεύουν για να εξαναγκάσουν τον κόσμο να τους ψηφίσει. (απ' τον γράφοντα μη σας πω τι θα πάρουν...)
 Αυτοί είναι οι τρεις που διεκδικούν με αξιώσεις το αξίωμα του δημάρχου και δυστυχώς ένας εξ αυτών θα το κατακτήσει. Και δυστυχώς η τοπική κοινωνία τους αποδέχεται και τους υποστηρίζει, όπως φαίνεται. Είναι ενδεικτικό της απροθυμίας των Ελλήνων να αλλάξουν. Συνεχίζουν να στηρίζουν τα ίδια λαμόγια που στήριζαν και χθες. Συνεχίζουν να επιστρατεύουν τις ίδιες μεθόδους που χρησιμοποιύσαν και χθες. Συνεχίζουν να είναι χειροκροτητές του ίδιου βρώμικου συστήματος που μας έφερε στη χρεωκοπία! Και μάλιστα, όχι μόνο το χειροκροτούν, αλλά συμμετέχουν κιόλας ενεργά σ'αυτό, αφού η μισή περιοχή κατεβαίνει για δημοτικός σύμβουλος! Και κατά τ'άλλα παριστάνουν τους... "αγανακτισμένους απο την πολιτική και τους πολιτικούς"... Αλλα΄γίνονται οι ίδιοι πρόθυμα γρανάζια στη μηχανή των ίδιων, τους οποίους τάχα βρίζουν! Τη δύναμη της συμμετοχής τη μετέτρεψαν σε δύναμη της συνενοχής. Έτσι είναι ο άνθρωπος και δεν αλλάζει. Σε γέρικο γαϊδούρι δεν μπορείς να μάθεις καινουρια περπατησιά.
 ΥΓ.: Επειδή είμαι ενάντια στην αποχή, θα κατέβω να ψηφίσω. Έχω επιλέξει να ψηφίσω αυτόν που όλοι οι προαναφερθέντες κατηγορούν ως μέθυσο, τζογαδόρο και γκομενιάρη που κάνει έκλυτη ζωή! Αν αυτές είναι όλες κι όλες οι κατηγορίες εναντίον του, τότε αυτό σημαίνει πως δεν έχουν να του προσάψουν όλα αυτά που εύλογα μπορεί να προσάψει κάθε λογικός άνθρωπος σ' εκείνους: μιζαδόροι, τσιφλικάδες, κλέφτες, απατεώνες, ψεύτες, διαπλεκόμενοι, πολιτικάντηδες, καρεκλοκένταυροι, αργόμισθοι, τραμπούκοι, εκβιαστές και ιντριγκαδόροι. Μπροστά σ'αυτούς... ζήτω τα ρεμάλια!

από Μαζεστίξ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου