14 Αυγούστου 2014

Δήμος Μυκόνου,μια 20χρονη πορεία αμαρτίας...

photo: Vivi Chanioti "Abstract"

Δεν είναι έλλειψη απαρτίας, είναι μια 20χρονη πορεία αμαρτίας

photo: Vivi Chanioti
“Abstract”
Διατελώ εν συγχύσει!
Tα νέα από το νησί κάθε μέρα είναι και χειρότερα και δεν είναι το τι έγινε, είναι περισσότερο το τί δεν γίνεται. Σήμερα κιόλας. Στη σκιά του δυστυχήματος ή να πω υπό το φως των εξελίξεων;
Κυρίως όμως είναι που κάποιοι ανοίγουν το στόμα τους και ομιλούν. Κι εκ στόματος κοράκου ….κρα! Καλύτερα να σωπάσουν. Καλύτερα να αρνηθούν στρίβοντας δια της …συγνώμης! Αν βέβαια μπορεί ποτέ να είναι ειλικρινής μια συγνώμη από έναν τόπο όπου συγκαλείται (χτες!) έκτακτη συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου (για ένα τραγικό περιστατικό που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο και όχι μόνο) κι όμως παρόντες είναι μόνο 6 δημοτικοί σύμβουλοι από τους 15 εν ενεργεία. Άρα έλλειψη απαρτίας… ένας ακόμα κρίκος της θερινής μας κακοδαιμονίας στη διοίκηση του Δήμου, κομμάτι κι αυτό μιας 20χρονης αμαρτωλής πορείας.
Τα ίδια Παντελάκι μου 3-4 μήνες τώρα, που ο Δήμος δεν λειτουργεί, γιατί απουσιάζουν (σχεδόν πάντα οι ίδιοι) δημοτικοί σύμβουλοι ντροπιάζοντας την ιδιότητά τους, τη δημοκρατία, τους θεσμούς και τους συμπολίτες τους που τους ψήφισαν για να εργαστούν για το καλό του τόπου. Κάθε φορά που γυρνά η Άννα Καμμή από ένα τέτοιο Δ.Σ. που αναβλήθηκε από την αδιαφορία κάποιων να συμμετάσχουν, μας στέλνει πάντα το ίδιο ενημερωτικό δελτίο που αρχίζει έτσι: “Όσο αφορά το χθεσινό έκτακτο ΔΣ, δεν έγινε ελλείψει απαρτίας. Παροντες οι…”
Ντροπή, Ντροπή, Ντροπή! Αφού βαριούνται να σύρουν τα πόδια τους θα έπρπε να έχουν παραιτηθεί. Έτσι θα υπηρετούσαν καλύτερα την πατρίδα, το νησί και τις ανάγκες τους. Μέχρι την 31 Αυγούστου είναι σε υπηρεσία. Κάποιοι ήταν ανώφελοι για τετραετίες, άλλοι και για δεκαετίες ακόμα, βούδες σιωπηροί και μοιραίοι, ανύπαρκτοι και τα τριάμισυ τελευταία χρόνια. Δεν είχαμε καμμιά αμφιβολία ότι θα λείπουν και τούτη την ώρα που διάγουμε ένα ιδιαίτερο μετεκλογικό καλοκαίρι, όπου όλοι είναι έτοιμοι να μοιραστούν τη δόξα, κανείς δεν βρίσκεται να πάρει πάνω του την ευθύνη της άσχημης εξέλιξης, έστω κι αν ένα περιστατικό αρκούσε για να πάει στράφι …όλη η δουλειά!
Λυπάμαι που θα το πω αλλά:Read More

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου