19 Αυγούστου 2014

«Η Μύκονος είναι το νέο Σεν Τροπέ» Η «Η Μύκονος είναι η νέα Λούτσα»


ΣΕΜΙΝΑ ΣΑΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ Καθώς περίμενα το πλοίο στο λιμάνι της Ραφήνας, δύο Ελληνίδες, γύρω στα 30, μου ζήτησαν να τις βγάλω μια φωτογραφία. Οσο εκείνες πόζαραν πιασμένες αγκαζέ, εγώ έκανα ζουμ στα φωσφοριζέ γράμματα επάνω στις μπλούζες τους. Της μιας έγραφε «Η Μύκονος είναι το νέο Σεν Τροπέ» και της άλλης «Η Μύκονος είναι η νέα Λούτσα» - σχόλια εξαιρετικά επίκαιρα, αφού φέτος για ακόμα ένα καλοκαίρι σάλος ξέσπασε για το τι εστί Μύκονος εν έτει 2014. Είναι το «νησί των ανέμων» αντάξιο του δημοφιλούς θερέτρου της Γαλλικής Ριβιέρας ή μήπως αποτελεί σύμβολο μιας προ κρίσης εποχής; Απευθύνεται στον μέσο Ελληνα ή προσελκύει πλέον μόνο ευκατάστατους τουρίστες; Λίγο αργότερα, εν πλω, μια βόλτα ανάμεσα στο ετερόκλητο πλήθος που είχε στριμωχτεί στο κατάστρωμα ήταν αρκετή για να λυθούν οι απορίες μου. Επιασα κουβέντα με μια παρέα νεαρών από τη Χαλκίδα που κουβαλούσαν στα σακίδιά τους εξοπλισμό για κάμπινγκ. «Θα μείνουμε στην παραλία της Παράγκας (από 10 € τη μέρα το άτομο) για όσο αντέξουμε. Δεν έχουμε κλείσει εισιτήριο επιστροφής», μου είπαν.

Σε μια άκρη δέκα Κινέζοι μελετούσαν ταξιδιωτικούς οδηγούς και χάρτες. Σε άπταιστα αγγλικά με ενημέρωσαν ότι επόμενος σταθμός των οικογενειακών διακοπών τους θα ήταν η Σαντορίνη. Δίπλα τους ένα τσούρμο Ρώσοι είχαν μόλις επιστρέψει από την Ιμπιζα. Στη Μύκονο πήγαιναν για πρώτη φορά. «Για να ζήσουμε το μύθο στο νησί που δεν κοιμάται ποτέ», όπως έσπευσαν να εξηγήσουν.

Από το σκηνικό δεν θα μπορούσαν να λείπουν και μερικοί «επώνυμοι» Ελληνες, οι οποίοι δεν σταμάτησαν να μιλούν δυνατά στο κινητό τους - ένας προσπαθούσε επί ώρα να «κλείσει» 12 ξαπλώστρες σε γνωστή παραλία του νησιού...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου