Από την Μαργαρίτα Σφέτσα
 
Δύο από τις πολυτελέστερες θαλαμηγούς του πλανήτη είχαν αγκυροβολήσει στα καταγάλανα νερά της Μυκόνου. Τα super yachts «Azzam» και «Topaz» δημιουργούσαν ένα πραγματικά κινηματογραφικό σκηνικό. Κατάλευκα, εντυπωσιακά, μετέφεραν στον κοσμοπολίτικο και πλέον ποθητό ελληνικό προορισμό προσωπικότητες του διεθνούς τζετ σετ. Μερικές ώρες αργότερα, μεγαλοεπιχειρηματίες, εστεμμένοι και εκθαμβωτικά ωραίες γυναίκες αποβιβάστηκαν από τα χειροποίητα Riva σε ερημική παραλία. Ενα ακόμη μεγάλο πάρτι είχε ξεκινήσει: συλλεκτικές σαμπάνιες Armand de Brignac και Boërl & Kroff, βαρύτιμοι ασημένιοι δίσκοι με αστακούς και χαβιάρι, φωτιές και διαμάντια πάνω στην άμμο. Εκείνο το βράδυ, αμερικανός κροίσος αγόρασε από σαουδάραβα πρίγκιπα μυθικό έργο του εικαστικού Ντέμιαν Χιρστ· δημιούργημα από τα πλέον ξακουστά, με αληθινά white and blue diamonds. Ο σαουδάραβας εστεμμένος ανήκει άλλωστε στους σημαντικότερους συλλέκτες σπάνιων διαμαντιών σε ολόκληρο τον κόσμο.

Στο κατάλευκο νησί των ανέμων με τις πανέμορφες παραλίες και τις μυθιστορηματικού τύπου επαύλεις, «σκαρφαλωμένες» σε απόκρημνες βουνοπλαγιές, εκτός από εντυπωσιακά λαμπερά πάρτι γίνονται τελικά και επιχειρηματικές συμφωνίες παγκόσμιου ενδιαφέροντος. Ισως επειδή, όπως έλεγε ρώσος μεγιστάνας, η Μύκονος, η οποία πλέον κατέχει μία από τις κορυφαίες θέσεις στη λίστα των υπερπολυτελών προορισμών, είναι ιδανική για συμφωνίες πολλών αστέρων.

Η «μικρή φωλιά του Αιγαίου» με τους γραφικούς ανεμόμυλους, που την έκαναν ξακουστή στα πέρατα του κόσμου προσωπικότητες όπως η Μελίνα Μερκούρη, η πριγκίπισσα Φεριάλ της Ιορδανίας, η Φιόνα φον Τίσεν, ο Τζιάνι Ανιέλι, ο Σταύρος Νιάρχος, συγκεντρώνει άλλωστε κάθε χρόνο τις μεγαλύτερες προσωπικότητες του πλανήτη. Μεγιστάνες του πλούτου, διάσημοι, αστέρες του αθλητισμού και supermodels κάνουν τους καλοκαιρινούς μήνες απόβαση στη Μύκονο. Ιδιαίτερα ο Αύγουστος, ο καυτός μήνας Αύγουστος, είναι αυτός που φέρνει μαζί του στο κοσμοπολίτικο νησί τα βαριά χαρτιά των μπίζνες και:Read More Here