11 Σεπτεμβρίου 2014

Ποτε δεν είναι αργά και για τον Δήμο Μυκόνου...


Κακουργηματικές διώξεις για το σκάνδαλο που αποκάλυψε ο Ψινάκης


                                               Νέα τροπή είχαμε σήμερα στο απίστευτο σκάνδαλο που αποκάλυψε ο Ηλίας Ψινάκης, αμέσως μετά την ανάληψη της δημαρχίας στον Μαραθώνα.
Όπως έγινε γνωστό, διετάχθη προκαταρκτική έρευνα από την προϊστάμενη της Εισαγγελίας Αθηνών, για αδικήματα κακουργηματικής φύσεως κατά έξι ατόμων που εμπλέκονται.
Οι ύποπτοι δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης του αυτόφωρου και θα κληθούν αύριο να καταθέσουν στην Εισαγγελία.
Όλα ξεκίνησαν όταν υπάλληλος του δήμου ενημέρωσε τον Ηλία Ψινάκη ότι απομακρύνθηκαν όλοι οι σκληροί δίσκοι των ηλεκτρονικών υπολογιστών από το τμήμα Οικονομικών Υπηρεσιών του δήμου.
Αμέσως ο Ηλίας Ψινάκης πήγε στο αστυνομικό τμήμα Νέας Μάκρης με τον υπάλληλο και κατήγγειλαν την υπόθεση.
Στην συνέχεια ο Ηλίας Ψινάκης πήγε στην ΓΑΔΑ με αποτέλεσμα να επιληφθεί του θέματος και η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Μετά τις καταγγελίες του Ηλία Ψινάκη η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πραγματοποίησε τα ξημερώματα της Τετάρτης ελέγχους στα σπίτια τριών αντιδημάρχων και δύο δημοτικών υπαλλήλων οι οποίες ήταν γραμματείς στο Δήμο, όπως επίσης και σε μία εταιρεία Πληροφορικής.
Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, είχαν σβήσει τα αρχεία από τους υπολογιστές του Δήμου Μαραθώνα και είχαν μεταφέρει τα αρχεία σε σκληρούς δίσκους στα σπίτια τους.
Οι έλεγχοι έγιναν σε οικίες στο Νέο Βουτζά, το Μαραθώνα και τη Νέα Μάκρη.
Το υλικό έχει μεταφερθεί στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια για ανάλυση των δεδομένων.
«Εγώ δεν πέφτω στο παιχνίδι των εντυπώσεων, γιατί οι εντυπώσεις αν δεν έχουν ουσία δεν έχουν και διάρκεια. Είναι πολύ σύντομο το διάστημα που θα φανούν όλα. Θέλω να δεσμευτείτε ότι εφόσον λείπει έστω και ένα ευρώ, υποθετικά μιλώντας, να μας το δώσετε πίσω. Θα γίνουν κανονικοί έλεγχοι κρατικοί, ελεγκτικοί μηχανισμοί, γιατί εμείς άκρη δεν βγάλαμε» είχε υπογραμμίσει πριν από λίγες ημέρες για το σκάνδαλο ο Ηλίας Ψινάκης στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.
«Αυτός ο ψίθυρος είναι άνευ λόγου και αιτίας για συγκεκριμένους λόγους. Γιατί ακόμα και ως πραγματικό γεγονός που είναι απίστευτο και απίθανο, ότι ανεβάζει οιοσδήποτε στο σκληρό δίσκο ταυτόχρονα περνάει στον κεντρικό server του δήμου, και γίνεται εδώ και 10 χρόνια τουλάχιστον, διαρκές back – up με δική μου εντολή» ίχε δηλώσει από την πλευρά του ο πρώην δήμαρχος Μαραθώνα, Ιορδάνης Λουίζος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου