10 Ιανουαρίου 2015

Οι Γάλλοι βρίζουν τον πρωθυπουργό μας, τον Αντώνη τον Σαμαρά...


Antonis SamarasΜε αφορμή τις δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά μετά την δολοφονική επίθεση στα γραφεία της σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo στο Παρίσι, ο γαλλικός Τύπος δεν έκρυψε την αηδία του για την μικροπρέπεια του Αντώνη Σαμαρά.
Το περιοδικό «L’Express» παράφρασε ένα σκίτσο της Charlie Hebdo και έγραψε «Είναι σκληρό να σε αγαπάνε οι μαλάκες» (C’est dur d’être aimé par des cons).
Δηλαδή, το γαλλικό περιοδικό χαρακτήρισε τον Αντώνη Σαμαρά «μαλάκα».
Εντάξει, ο Αντώνης Σαμαράς είχε παραδεχτεί σε εθνικό τηλεοπτικό δίκτυο πως είναι μαλάκας, οπότε είχε προλάβει τους Γάλλους δημοσιογράφους που άργησαν να αντιληφθούν πως είναι μαλάκας.
Δεν ήταν μόνο το περιοδικό «L’Express» που κατηγόρησε τον Αντώνη Σαμαρά πως χρησιμοποίησε την τραγωδία στο Charlie Hebdo, για να επιτεθεί στους πολιτικούς του αντιπάλους.
Η εφημερίδα Figaro στιγμάτισε το γεγονός πως ο Αντώνης Σαμαράς χρησιμοποίησε σαν εργαλείο της προεκλογικής του εκστρατείας το Charlie Hebdo.
Αντώνης ΣαμαράςΟι Έλληνες που ζουν στην Γαλλία ενοχλήθηκαν από τις δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά και ζήτησαν συγγνώμη από τους Γάλλους για την χυδαία συμπεριφορά του απερχόμενου Έλληνα πρωθυπουργού. Εντάξει, δεν φταίμε όλοι οι Έλληνες για την κτηνώδη συμπεριφορά του Αντώνη Σαμαρά. Δεν τον ψηφίσαμε όλοι. Να ζητήσουν συγγνώμη από τους Γάλλους αυτοί που τον ψήφισαν. Και επιτέλους, ας αναλάβει την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας ένας πολιτισμένος άνθρωπος. Το να είσαι δεξιός δεν σημαίνει πως πρέπει να έχεις αρχηγό του κόμματός σου κτήνη σαν τον Σαμαρά. Πολιτικοί σαν τον Αντώνη Σαμαρά, χαλάνε και την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό. Θα μας πάρουν όλους για μαλάκες.
Εντάξει, δεν είμαστε οι Έλληνες και οι καλύτεροι άνθρωποι στον κόσμο, αλλά δεν είμαστε και σαν τον Αντώνη Σαμαρά.
Είμαστε κάπως καλύτεροι.
(Φαντάσου να πάρουν χαμπάρι οι Γάλλοι τον Άδωνι Γεωργιάδη. Θα τον βάλουν στον ζωολογικό κήπο. Όχι, θα τον βάλουν σε μια γυάλα και θα τον κοιτάνε.)
http://pitsirikos.net/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου