19 Ιανουαρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ :Η Σύρος έστειλε χθες μήνυμα ελπίδας, μήνυμα νίκης!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
17/01/2015

Η Σύρος έστειλε χθες μήνυμα ελπίδας, μήνυμα νίκης!

Νικηφόρο μήνυμα για την ανατροπή των πολιτικών της υποταγής και της εξαθλίωσης, μήνυμα ελπίδας, έδωσε η μαζική και ενθουσιώδης συμμετοχή των συριανών πολιτών στην χθεσινή προεκλογική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Σύρο, με κεντρικό ομιλητή τον Γραμματέα του κόμματος, Δημήτρη Βίτσα, που αναφέρθηκε διεξοδικά στις δεσμεύσεις και το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ σε όλους τους τομείς της κοινωνίας και της οικονομίας, προκειμένου να μπει τέλος στην καταστροφή, να ανοίξει ο δρόμος της δημοκρατίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της αξιοπρέπειας.
«Ερχόμαστε για να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών. Ερχόμαστε ως εργαλείο στα χέρια της ίδιας της κοινωνίας. Ερχόμαστε για να επιστρέψει η αυτοπεποίθηση στη δυνατότητα της κοινωνίας να καταστρώνει συλλογικά σχέδια και να τα υλοποιεί. Ερχόμαστε για να οικοδομήσουμε μια σχέση με την κοινωνία, πάνω σε μια πολιτική με στόχο την εξυπηρέτηση των κοινωνικών αναγκών και την επίλυση των προβλημάτων της κοινωνίας»ανέφερε χαρακτηριστικά κατά την ομιλία του, ο Γραμματέας του ΣYΡΙΖΑ, Δημήτρης Βίτσας.
Παρόντες, όλοι οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στις Κυκλάδες, οι οποίοι στην σύντομη τοποθέτηση/χαιρετισμό τους, έδωσαν ο καθένας με τον τρόπο του το στίγμα και τις προτεραιότητες για τις πολιτικές που θα δρομολογηθούν στις Κυκλάδες, εάν οι πολίτες εμπιστευτούν την διακυβέρνηση του τόπου στον ΣΥΡΙΖΑ, για την αντιμετώπιση των χρόνιων προβλημάτων και παθογενειών που υπάρχουν σε όλους τους τομείς της καθημερινότητας της ζωής των νησιωτών (ακτοπλοϊκό, υγεία, παιδεία, υπηρεσίες, πρωτογενής τομέας, ενέργεια κλπ) οι οποίες επιτάθηκαν στο μέγιστο βαθμό με την εφαρμογή των μνημονιακών επιταγών των τελευταίων κυβερνητικών θητειών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Απευθυνόμενοι στις Συριανές και τους Συριανούς, σε όλους τους Κυκλαδίτες, τους κάλεσαν με εμπιστοσύνη και αισιοδοξία, να συμμετέχουν ως πολίτες, να σταθούν δίπλα στην κυβέρνηση της Αριστεράς, να στηρίζουν, να προτείνουν, να ελέγχουν.
Ιδιαίτερη στιγμή στην χθεσινή συγκέντρωση ήταν η ανάγνωση του μηνύματος  που έστειλε από τις Βρυξέλλες, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος: «[…]η καρδιά και η σκέψη μου τη βραδιά των εκλογών θα βρίσκεται στην Ελλάδα και στη μεγάλη νίκη της Αριστεράς, του Ελληνικού λαού, του ΣΥΡΙΖΑ.
Θα βρίσκεται όμως και στις Κυκλάδες.
Εκεί, που για πρώτη φορά η Αριστερά θα εκλέξει τρεις βουλευτές. Τρεις συναγωνιστές, που θα δώσουν φωνή και δύναμη στους πολίτες των Κυκλάδων, για να διεκδικήσουν και να κερδίσουν το δικαίωμα να συνεχίσουν να ζουν με αξιοπρέπεια στον τόπο τους.
Τρεις συναγωνιστές, που είμαι βέβαιος ότι θα δώσουν όλες τους τις δυνάμεις για να φέρει η κυβέρνηση της Αριστεράς τον λαό στην εξουσία.
Κυκλαδίτισσες και Κυκλαδίτες,
Φίλες και φίλοι της Σύρας,
Στις λίγες ημέρες που απομένουν ως τις εκλογές, πυκνώστε τις γραμμές του αγώνα και ενισχύστε τον ΣΥΡΙΖΑ, για να γκρεμίσουμε όλοι μαζί το καθεστώς της υποταγής και να ανοίξουμε το δρόμο στη λαϊκή κυριαρχία.
Σας καλώ να πάρετε ενεργό μέρος στην προσπάθεια ανασυγκρότησης της χώρας μας, στην προσπάθεια ανάκτησης της εθνικής κυριαρχίας, για την αξιοπρέπεια του λαού μας, για το μέλλον, για την Ελπίδα που έρχεται.»
Νωρίτερα, το πρωί της Παρασκευής, οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Ηλίας Γουρδούκης, Νίκος Μανιός, Αντώνης Συρίγος και Νίκος Συρμαλένιος, συνοδευόμενοι από μέλη της οργάνωσης της Σύρου, επισκέφθηκαν το Νεώριο, όπου σε πολύ θερμό κλίμα και με μαζική συμμετοχή των εργαζομένων, συζήτησαν για τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και ειδικότερα για εκείνες που αφορούν την ναυπηγοεπισκευή και το μέλλον των εργαζομένων στον τομέα αυτόν. Ακολούθησε περιοδεία στο χώρο του ναυπηγείου και ημίωρη συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργοστασιακού Σωματείου.
Στη συνέχεια, το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησε επίσκεψη στο Νοσοκομείο Σύρου,  η οποία συνέπεσε  με  την  τελετή   κοπής  της  πίττας  του  Νοσοκομείου και την παρουσία πλήθους εργαζομένων. Οι υποψήφιοι βουλευτές Ν. Συρμαλένιος και Ν. Μανιός απηύθυναν σύντομο χαιρετισμό στους παρευρισκόμενους και μοιράστηκε το προεκλογικό υλικό του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολούθησε συνάντηση των υποψηφίων με τον Διοικητή του Νοσοκομείου, κ. Πετράκη, στον οποίο και εξέθεσαν τις  θέσεις  του ΣΥΡΙΖΑ  για  την υγεία  και  για  τις  Κυκλάδες  ειδικότερα. 






MAZI κάνουμε την ΕΛΠΙΔΑ, ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου