16 Ιανουαρίου 2015

Η βιωσιμότητα των θηραμάτων, εξασφαλίζει τη βιωσιμότητα του κυνηγιού.



Με αφορμή την εντεινόμενη  παραπληροφόρηση που επιχειρείται ενόψει των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ, ακόμη και για τις θέσεις του κόμματος σχετικά με το κυνήγι, μιας δραστηριότητας που διαχρονικά έχει συνδεθεί με τον τρόπο ζωής των ανθρώπων της υπαίθρου, παραθέτουμε αυτούσια τη σχετική παράγραφο από το πρόγραμμά μας:
“Αυστηρή εφαρμογή κείμενης νομοθεσίας περί κυνηγετικών αδειών. Περαιτέρω περιορισμός της κυνηγετικής δραστηριότητας, χρονικά/χωρικά. Δημιουργία νέων/επέκταση υφιστάμενων πάρκων προστατευόμενης άγριας ζωής. Ουσιαστική πάταξη λαθροθηρίας με αυτόφωρες διαδικασίες/αύξηση προστίμων/αποτελεσματικότερη φύλαξη. Τακτικοί έλεγχοι για εξακρίβωση προϊόντων λαθροθηρίας σε καταστήματα εστίασης/πώλησης κρέατος και υπαίθριες αγορές/ αυστηροποίηση ποινών. Αναβάθμιση της θηροφυλακής, μη εξαρτώμενης από το κυνηγετικό λόμπι. Κατάργηση διατάξεων με τις οποίες παραχωρούνται δημόσιες εξουσίες σε ιδιωτικούς φορείς στον τομέα της δασοφυλακής-θηροφυλακής.”

Είμαστε βέβαιοι ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων κυνηγών, συμφωνεί με τις θέσεις μας, που πραγματικό στόχο έχουν αφενός την προστασία των θηραμάτων και αφετέρου τη ρύθμιση των συνθηκών άσκησης μιας παραδοσιακής δραστηριότητας. Η βιωσιμότητα των θηραμάτων, εξασφαλίζει τη βιωσιμότητα του κυνηγιού.

Προκειμένου να διευκρινιστούν πλήρως οι θέσεις του κόμματος, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, συναντήθηκε στις 12 Ιανουαρίου με εκπροσώπους της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας. Στη συνάντηση συμμετείχαν  ακόμη οι Βαγγέλης Αποστόλου, Βουλευτής Ευβοίας και  Μπάμπης Μπιλίνης, συντονιστής του Τμήματος Οικολογίας. Ο Πρόεδρος μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης τόνισε ότι:
Δημοσιεύματα και ανυπόγραφες αφίσες που είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες, σύμφωνα με τις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ προτίθεται ως κυβέρνηση να καταργήσει το κυνήγι, είναι απολύτως ψευδή και προβοκατόρικα.
Αναγνωρίζουμε τους κυνηγητικούς συλλόγους και την προσφορά τους. Θέλουμε να υπερασπιστούμε την κυνηγητική δραστηριότητα, μέσα στα πλαίσια που ορίζει ο νόμος και οι ευρωπαϊκές οδηγίες.
Δεσμευόμαστε ότι σε συνεργασία με τους κυνηγετικούς συλλόγους και τις ομοσπονδίες τους θα επιδιώξουμε να βρούμε τις καλύτερες δυνατές παρεμβάσεις, με στόχο τόσο τη συνέχιση της κυνηγετικής δραστηριότητας όσο και της προστασίας της βιοποικιλότητας της πατρίδας μας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου