17 Ιανουαρίου 2015

Προς το Δήμο Μυκόνου ενταύτα...

Προς το Δήμο Μυκόνου :ενόψει της νέας σεζόν και για να μην παρουσιάσετε το νησί στους Τουρίστες όπως το άφησαν οι προκάτοχοι σας (Mπαχαλακιδες με το αζημίωτο) ας λάβετε μετρα , νέοι είσαστε γράμματα ξέρετε αδιάφθοροι λέτε ότι είσαστε ε λοιπόν ξεκινήστε από κάπου εάν δείτε ότι δεν μπορείτε ,αντιγράψτε τις αποφάσεις του Δήμου Θεσσαλονίκης και Αθηνών !!!!Και κάτι τελευταίο εχτές είχε συνάντηση ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης σε Bar !!! ενόψει εκλογών με βασικά θέματα περί καταστημάτων !Συζητήθηκαν και θέματα περί Μυκόνου ...κάτω από το τραπέζι ...Πιστεύουμε εσείς σαν νέα Δημοτική αρχή να προστατέψετε τους Υγιείς Μυκονιάτες Eπιχειρηματίες και να περάσετε ένα ξεκάθαρο μήνυμα στους Εποχιακούς  Αλεξιπτωτιστές ότι όλα έχουν τελειώσει τα κολλητάρια τους που τους έκαναν εξυπερέτηση με το αζημίωτο ,λογοδοτούν ήδη στην Δικαιοσύνη ,οι σωστοί Eπιχειρηματίες επενδυτες καλοδεχούμενοι,τα λαμόγια Los Αντιός ,ενωμένοι οι Μυκονιάτες δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα ,υποχρέωσης σας να προστατεύσετε της επιχειρίσεις τα σπίτια και το συμφέρον των Μυκονιατών κύριοι του Δήμου Μυκόνου ...Καλή Αρχή .Και όπως είπε και ο κύριος Τσίπρας ιδού η Ρόδος ....


Κανονιστικό πλαίσιο επιβολής διοικητικών κυρώσεων σε βάρος παραβατικών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος αναφορικά με τις άδειες χρήσης κοινοχρήστου χώρου ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο, στη διάρκεια της 2ης τακτικής συνεδρίασής του χθες Δευτέρα.

Το κανονιστικό πλαίσιο εντάσσεται στην πολιτική της Διοίκησης του Δήμου για προστασία του δημόσιου χώρου, η οποία συνίσταται στη διασφάλιση της ελεύθερης διέλευσης των πεζών στα πεζοδρόμια και στους πεζοδρόμους της πόλης, το δικαίωμα της προσπελασιμότητας για τα άτομα με αναπηρία, καθώς και την ανάδειξη της ιστορικής φυσιογνωμίας της πόλης.
«Παρά τις ενέργειες της δημοτικής Αρχής, από την επιβολή προστίμων και την απομάκρυνση τραπεζοκαθισμάτων σε περιπτώσεις συστηματικής παραβατικότητας, μέχρι την κατ' επανάληψη αποστολή στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης καταστάσεων με καταστήματα τα οποία αυθαιρετούν κατ' εξακολούθηση αναφορικά με τις άδειες χρήσης κοινοχρήστων χώρων, διαπιστώνουμε ότι ορισμένοι καταστηματάρχες δε συμμορφώνονται», ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Ανάπτυξης Χασδάι Καπόν και πρόσθεσε: «Στόχος του νέου κανονιστικού πλαισίου είναι να παταχθεί η αυθαίρετη κατάληψη δημοσίου χώρου, η οποία παραβιάζει τα δικαιώματα των πολιτών, θέτει σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των πεζών, οι οποίοι αναγκάζονται να κινούνται στο οδόστρωμα, καθώς δεν υπάρχει ελεύθερος χώρος στα πεζοδρόμια, ενώ ταυτόχρονα παραβιάζει τις βασικές αρχές του ελεύθερου ανταγωνισμού».
Στο νέο πλαίσιο ορίζονται τα εξής:
Γενικές αρχές χορήγησης αδειών κοινοχρήστων χώρων
1. Για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων, εμπορευμάτων κ.α. σε κοινόχρηστο χώρο απαιτείται η εκ των προτέρων έκδοση άδειας χρήσης κοινοχρήστου χώρου από τη δημοτική Αρχή.
2. Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να κάνουν χρήση κοινόχρηστου χώρου οφείλουν να καταθέσουν αίτηση με πλήρη στοιχεία.
3. Η άδεια χορηγείται με απόφαση Δημάρχου, ύστερα από την καταβολή του αναλογούντος τέλους.
4. Δε χορηγείται άδεια χρήσης κοινοχρήστων χώρων σε καταστήματα και επιχειρήσεις που δεν έχουν προβεί σε εξόφληση ή ρύθμιση κάθε μορφής καθυστερούμενων οφειλών προς το Δήμο ή δεν είναι συνεπείς στην καταβολή των δόσεων της ρύθμισης στην οποία έχουν υπαχθεί.
5. Για τη χορήγηση της άδειας απαιτείται, μεταξύ των υπολοίπων δικαιολογητικών, η προσκόμιση του σχετικού σχεδιαγράμματος, στο οποίο αποτυπώνεται ο υπό κατάληψη χώρος, το οποίο θεωρείται από τον αρμόδιο υπάλληλο της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου.
6. Τυχόν χρήση του κοινοχρήστου χώρου πριν από την έκδοση της προβλεπόμενης άδειας θεωρείται αυθαίρετη.
7. Η άδεια χρήσης κοινοχρήστου χώρου είναι ετήσια και λήγει στις 31/12 εκάστου έτους, ανεξαρτήτως του χρόνου έκδοσης της.
8. Καθιερώνεται άδεια χρήσης κοινοχρήστου χώρου μικρής διάρκειας, η οποία χορηγείται με απόφαση Δημάρχου για περιορισμένο χρονικό διάστημα, με αποκλειστικό σκοπό την πραγματοποίηση εκδηλώσεων, εγκαινίων, βαφτίσεων κ.α. Προϋπόθεση για την έκδοση της συγκεκριμένης άδειας είναι η καταβολή του προβλεπόμενου για τέτοιες δραστηριότητες τέλους, έτσι όπως αυτό ορίζεται στη σχετική κανονιστική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου «περί καθορισμού των τελών».
Επιβολή κυρώσεων
Όργανα Διενέργειας ελέγχων και διαπίστωσης παραβάσεων
Αρμόδια όργανα για τη διενέργεια ελέγχων και τη διαπίστωση παραβάσεων που αφορούν αυθαίρετη κατάληψη κοινοχρήστου χώρου, είναι οι δημοτικοί υπάλληλοι στους οποίους έχει ανατεθεί η εν λόγω αρμοδιότητα με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς και τα όργανα της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛ.ΑΣ.).
Ανάκληση άδειας χρήσης κοινοχρήστου χώρου.
Η άδεια χρήσης κοινοχρήστου χώρου ανακαλείται, εφόσον μετά την επιβολή των δύο (2) προστίμων εντός ενός (1) ημερολογιακού έτους, τα οποία προβλέπονται από τις διατάξεις του άρθρου 26 παρ. 5 του Ν. 1828/1989, διαπιστωθεί εκ νέου παράβαση αυθαίρετης χρήσης του κοινόχρηστου χώρου. Το καταβληθέν τέλος για τη χορήγηση άδειας κοινοχρήστου χώρου δεν επιστρέφεται σε περίπτωση ανάκλησης της άδειας, ακόμα και στην περίπτωση που λάβει χώρα ανάκληση αυτής πριν από το χρόνο λήξης της.
Ανακληθείσα άδεια χρήσης κοινοχρήστου χώρου χορηγείται εκ νέου από την 1η Ιανουαρίου του νέου έτους, εφόσον διαπιστωθεί από τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα η συμμόρφωση του καταστήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου