7 Ιανουαρίου 2015

Ανήμερα τα Φώτα κρίθηκαν οι εκλογές !!!

Τσίπρας ΦώταΜετά τη σημερινή παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στον εορτασμό των Θεοφανίων, δεν έχω πια καμία αμφιβολία πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα θριαμβεύσει στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου. Να μην έχετε κι εσείς καμία αμφιβολία.
Δεν υπάρχει τίποτα πιο καθησυχαστικό για τους πολίτες -αλλά και για τις αγορές- από έναν επίδοξο πρωθυπουργό που αμολάει περιστέρια σε «μια σημαντική μέρα για την Ορθοδοξία, μια λαμπρή γιορτή για τον ελληνικό λαό».
Πάντως, πολύ πριν ο Αλέξης Τσίπρας γοητευτεί από την Ορθοδοξία και τα Θεοφάνια -και επισκεφτεί το Άγιον Όρος και τον Πάπα-, εγώ είχα γράψει, στις 23 Φεβρουαρίου του 2014, «Παντρεύεται σε εκκλησία ο Αλέξης Τσίπρας».
Κι επειδή και αυτό θα γίνει -όταν έρθει η ώρα-, μπορείτε από σήμερα να με αποκαλείτε Νοστράδαμο. Ακούω και στα ονόματα Κοσμάς ο Αιτωλός και Γέροντας Παΐσιος.
Σε αυτό το σημείο, ξεχνώ τις θρησκευτικές παραδόσεις και τους εθνικούς μύθους, θυμάμαι πως ζω στον τόπο που γεννήθηκε ο ορθός λόγος, θυμάμαι πως ζω στην Ευρώπη που ποτίστηκε από τον Διαφωτισμό και αναρωτιέμαι:
Όταν όλοι ξέρουμε πως οι θάλασσες είναι πια οι χωματερές του πλανήτη, όταν όλοι ξέρουμε πως χιλιάδες βόθροι καταλήγουν στο Αιγαίο και τις άλλες ελληνικές θάλασσες, ποιο ακριβώς νόημα έχει σήμερα ο αγιασμός των υδάτων;
Ο αγιασμός των υδάτων σκοτώνει τα κολοβακτηρίδια;
Ούτε οι πολιτικοί, ούτε οι πολίτες θέλουν να αλλάξει η χώρα μας.
Για να γίνει η οποιαδήποτε αλλαγή, απαιτείται τουλάχιστον ειλικρίνεια.
Καλή χρονιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου