8 Φεβρουαρίου 2015

Επιτέλους ταρακουνήθηκε το Λιμενικό Ταμείο Μυκόνου !

 Καταλυτική η παρέμβαση της ΚΕΠΟΜ. Αποθήκη αυτοκινήτων στο Γιαλό, τέλος!

YIALOS Aftokinita 14-15Από Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου
τέλος τα οχήματα στο Γιαλό της Μυκόνου
Ο αγώνας για καθαρό, χωρίς οχήματα Γιαλό κρατάει χρόνια. Όλοι μας κατά καιρούς έχουμε κατηγορήσει την εκάστοτε Δημοτική Αρχή για την αναρχία που επικρατεί κυρίως κατά τους χειμερινούς μήνες.
Η επικινδυνότητα, η κυκλοφοριακή αυθαιρεσία και η κακοποίηση της αισθητικής του Γιαλού προκάλεσε ως τώρα έντονη αγανάκτηση κυρίως για την αδυναμία που έδειξε ως τώρα και η σημερινή Δημοτική Αρχή.
Σήμερα, έστω και αργά, έχουμε από το Λιμενικό Ταμείο μια σημαντική απόφαση για την οποία θεωρούμε ότι συμβάλαμε και εμείς ως Κίνηση Ενεργών Πολιτών Μυκόνου με παρέμβασή μας. Μέχρι σήμερα έχουμε αποδείξει ότι η συμβολή μας με την έκφραση γνώμης που διεκδικούμε και τις παρεμβάσεις μας έχουμε προσθέσει ένα λιθαράκι στο χτίσιμο μιας καλύτερης καθημερινότητας για το νησί, τους κατοίκους και τους επισκέπτες του.
Το Σάββατο 31 Ιανουαρίου έγινε μια ενδιαφέρουσα συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Μυκόνου υπό την προεδρία του Μίλτου Ατζαμόγλου. Η Κ.Ε.ΠΟ.Μ. δεν έχει δυστυχώς εκπρόσωπο σε αυτή την επιτροπή. Ωστόσο επειδή η πολιτική μας θέση είναι να υπηρετούμε το συμφέρον του τόπου μας φροντίζουμε να είμαστε παρόντες παρακολουθώντας από κοντά όσες επιτροπές συνεδριάζουν.
Ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η πρόταση για μεταφορά της κεντρικής πιάτσας των Ταξί. Συμμετείχαμε στον διάλογο αναπτύσσοντας μια πρώτη επιχειρηματολογία.
Με αφορμή αυτή την συζήτηση ο παριστάμενος δημοτικός σύμβουλος της Κ.Ε.ΠΟ.Μ. (Δημήτρης Ρουσουνέλος) αναφέρθηκε στο γενικότερο πρόβλημα με τα αυτοκίνητα στο Γιαλό δίνοντας έμφαση σε δύο παράπλευρα σημεία, που είχαν έμμεση σχέση με τις συζητούμενες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:
-τον πρόσφατο τραυματισμό ενός ακόμα πελεκάνου από αυτοκίνητο και
-το γεγονός ότι τις τρεις τελευταίες μέρες δεν μπόρεσε να διέλθει το απορριμματοφόρο από τον Γιαλό και να φτάσει στην πλατεία Καραολή και Δημητρίου με αποτέλεσμα την απαράδεκτη εικόνα με τα σκουπίδια να στοιβάζονται εκεί –βόρεια της δημαρχίας- χωρίς να είναι δυνατή η αποκομιδή τους.
Κυρίως όμως στάθηκε κριτικά απέναντι στην Δημοτική Αρχή, η οποία όπως είπε:
παρά το γεγονός ότι έχει την συμπαράσταση της Αντιπολίτευσης και τη δεδηλωμένη διάθεση όλων μας να βοηθήσουμε, φάνηκε έξι μήνες τώρα να μην είναι διατεθειμένη να πάρει οποιαδήποτε απόφαση σημαίνει έστω και το ελάχιστο πολιτικό κόστος,
ενώ κατέληξε λέγοντας:
Αν δεν είστε έτοιμοι να σπάσετε έστω και ένα τόσο δα μικρό αβγουλάκι, ούτε ομελέτα μπορείτε να κάνετε, ούτε να προσφέρετε καλή υπηρεσία στον τόπο.
Οι εξελίξεις φαίνεται ότι από εκείνη την παρέμβαση ήταν άμεσες καθώς κάποιοι κατάλαβαν ότι το πράγμα έφτασε στο μη παρέκει κι έτσι σήμερα έχουμε εν ισχύ την παρακάτω εσπευσμένη απόφαση του Λιμενικού Ταμείου την οποία και χαιρετίζουμε.
Εναπόκειται σε όλους μας να τηρήσουμε και να προστατεύσουμε αυτή την απόφαση. Προσδοκούμε, ευχόμαστε και θα επιδιώξουμε η απόφαση αυτή να είναι μόνιμη και να ισχύσει για όλη τη διάρκεια του έτους από δω και στο εξής. Αφορά άλλωστε στην ποιότητα της ζωής μας, στην ασφάλειά μας, στην αισθητική της πιο όμορφης νησιωτικής πόλης του Αιγαίου και μιας από τις πιο όμορφες στον κόσμο, την Μύκονο. Τόσο ο Γιαλός όσο και ο ιστορικός οικισμός της πόλης θα πρέπει να διατηρήσουν τον χαρακτήρα τους με ανοιχτούς και ανεμπόδιστους δημόσιους χώρους για τους κατοίκους και τους επισκέπτες και όχι να λειτουργούν σαν μαγαζί το καλοκαίρι και σαν αποθήκη αυτοκινήτων τον χειμώνα.
Manavides sto Yialo 2015 Mykonos
Η Ανακοίνωση έχει ως εξής:
Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Μυκόνου σας κάνει γνωστό ότι απαγορεύεται η κυκλοφορία των οχημάτων στον Γιαλό από 09/02/2015. 
Κατ΄ εξαίρεση επιτρέπεται μέχρι νεωτέρας:
– Η κυκλοφορία εντός της πόλεως της Μυκόνου όλων των επαγγελματικών αυτοκινήτων με ωφέλιμο φορτίο μέχρι ενός τόνου για φορτοεκφόρτωση και μόνο, στην παραλία από 06.00 έως 11.30 (τμήμα οριζόμενο από καφενείο Κονταρίνη μέχρι Πλ. Καραολή).
- Η στάθμευση για μεν των επαγγελματικών αυτοκινήτων των παραγωγών στην παραλία της Μυκόνου, παραπλεύρως της πάγκας των αλιέων, για δε των αλιέων στην Πλ. Καραολή, από ώρα 06.00 έως 11.30.
Η μη συμμόρφωση αυτόματα σημαίνει την επιβολή των ανάλογων διοικητικών κυρώσεων.

https://kepom.wordpress.com/2015/02/07/yialos_aftokinita/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου