7 Απριλίου 2015

Τέλος στη διέλευση οχημάτων από τους πεζοδρόμους.........

Όχι στην Μύκονο βεβαια αλλα στην λευκάδα ,διαβάστε κύριοι να μάθετε !!!lefkada-agora
Δελτίο Τύπου του Δήμου Λευκάδας για τους κοινόχρηστους χώρους.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
Ταχ. Δ/νση: Διοικητήριο
Ταχ. Κώδικας: 31100
Τηλέφωνα: 2645360500
Fax: 2645360510
e-mail: info@dimoslefkadas.gr
Λευκάδα   7/4/2015                                                                                                                                                                                             
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
                                           για κοινόχρηστους χώρους

Ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Λευκάδας ο Κανονισμός Χρήσης Παραχωρούμενων Κοινόχρηστων Χώρων και δημοσιεύτηκε στις 17 Μαρτίου 2015 με αριθμό 55/2015.
  1. Κοινοποιούμε το άρθρο 5 παρ.6 του ως άνω Κανονισμού:
«Χορήγηση άδειας κυκλοφορίας οχημάτων, και μοτοποδηλάτων σε Πεζοδρόμους
Στους πεζόδρομους επιτρέπεται κατ’ εξαίρεση:

1. Όλο το 24ωρο μόνον η κίνηση οχημάτων παροχής πρώτων βοηθειών ή αυτοκινήτων που μεταφέρουν ασθενείς, νεκροφόρων οχημάτων, απορριμματοφόρων του Δήμου, των εκτελούντων υπηρεσία αυτοκινήτων της ΕΛ.ΑΣ. και της Πυροσβεστικής, καθώς και των οχημάτων των Οργανισμών Κοινής Ωφελείας, για την αντιμετώπιση περιπτώσεων επείγουσας ανάγκης.

2. Όλο το 24ωρο μόνον η κίνηση δικύκλων  και αυτοκινήτων, των οποίων οι ιδιοκτήτες έχουν νόμιμο χώρο στάθμευσης, και για να εξυπηρετηθούν πρέπει υποχρεωτικά να διέλθουν από πεζοδρόμους. Οι ιδιοκτήτες αυτοί πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με ειδική άδεια εισόδου. 

3. Μέχρι την 10η πρωινή η είσοδος οχημάτων τροφοδοσίας των καταστημάτων. Ο χρόνος στάθμευσης θα περιορίζεται στον απολύτως απαραίτητο για την φορτοεκφόρτωση και με τον όρο ότι δε θα παρεμποδίζεται η διέλευση των πεζών.

4. Την άδεια εισόδου εκδίδει ο Δήμος Λευκάδας, αφού υποβληθεί αίτηση με τα πλήρη στοιχεία του ενδιαφερόμενου, στο οποίο να είναι χαρακτηρισμένος ο χώρος στάθμευσης, καθώς και κάθε άλλη λεπτομέρεια, απαραίτητη για την χορήγηση της άδειας.

5. Σε καμιά άλλη περίπτωση δεν επιτρέπεται η κίνηση και η στάθμευση κάθε είδους οχημάτων, και μοτοποδηλάτων σε πεζόδρομους.
Στους παρανομούντες θα επιβάλλονται τα προβλεπόμενα από τον νόμο πρόστιμα και θα καταμηνύονται για τις ποινικές συνέπειες…» 
Καθίσταται σαφές από την ανωτέρω διάταξη ότι για την Κεντρική Αγορά της Λευκάδας, από την παραλία μέχρι τον Άγιο Μηνά, ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΠΛΕΟΝ Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΜΟΤΟΠΟΔΗΛΑΤΩΝ τις πρωινές ώρες!
Σας γνωρίζουμε επίσης ότι ΟΛΟ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ των Δημοτικών δρόμων του ιστορικού τόπου Λευκάδας ΕΙΝΑΙ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΙ, με εξαίρεση τις οδούς Αρχ. Αρακλειώτη, Αν. Σκιαδαρέση, Θ. Στράτου, Αρ. Βαλαωρίτου, Ιωαν. Μαρίνου μέχρι τη συμβολή της με την οδό Γιαννουλάτου και την οδό Γιαννουλάτου, οι οποίες έχουν καθοριστεί για την κυκλοφορία οχημάτων.
Καλούμε τους πολίτες να τηρήσουν απαρέγκλιτα την ανωτέρω διάταξη, άλλως η Δημοτική Αρχή, με τη συνεργασία της Τροχαίας, θα λάβει όλα τα αναγκαία κατασταλτικά μέτρα για την εφαρμογή της.

  1. Καλούμε τους επαγγελματίες να ενημερωθούν για τις διατάξεις του Κανονισμού και να εφαρμόσουν άμεσα τις μεταβατικές διατάξεις του άρθρου 13, σύμφωνα με τις οποίες:

«1. Μέσα σε δύο μήνες από τη δημοσίευση του παρόντος κανονισμού, όσοι έχουν κάνει αυθαίρετη χρήση κοινόχρηστου χώρου, σε χώρους που δεν επιτρέπεται η χρήση τους, υποχρεούνται να τους ελευθερώσουν.
  1.  Μέσα σε δύο μήνες από τη δημοσίευση του παρόντος κανονισμού, όσοι έχουν κάνει αυθαίρετη χρήση κοινόχρηστου χώρου, σε χώρους που επιτρέπεται η χρήση τους, υποχρεούνται να λάβουν τις απαιτούμενες άδειες. Σε όσες περιπτώσεις υπάρχουν οι σχετικές άδειες να συμμορφωθούν με όσα προβλέπονται σε αυτές ή να ελευθερώσουν το χώρο».
Ο Κανονισμός παραχωρούμενων κοινόχρηστων χώρων είναι αναρτημένος στην ιστοσελίδα του δήμου  http://www.lefkada.gov.gr

Ελπίζουμε στην καλή συνεργασία Δημοτικής Αρχής και Δημοτών.
Από το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου