21 Απριλίου 2015

Η Ελλάδα σήμερα, ζει αυτό που της αξίζει...

Ηγεσίες άτολμες, αμόρφωτες, ανίκανες να σκεφτούν και να ενεργήσουν, έξω από τα στενά όρια του κομματικού σωλήνα. Ιθαγενείς μόνιμοι χειροκροτητές και διαδηλωτές του ονείρου, πρόθυμοι να πιστέψουν κάθε παραμύθι που μπορεί να συντηρήσει αυτά που οι ίδιοι αποκαλούν «προνόμια» αλλά στη πραγματικότητα δεν είναι τίποτ’ άλλο από καθρεφτάκια  ευδαιμονικών, προσωρινών, παραχωρήσεων μιας βολεμένης άρχουσας τάξης.
  • Κράτος αυτιστικό που λειτουργεί μόνον για να αναπαράγει τον εαυτό του και να πληρώνει μόνο την «αυτοσυντήρησή του». Δημόσιοι υπάλληλοι και Συνδικαλιστές με ιδρυματική συμπεριφορά, όλοι θεωρούν πως επιτελούν «λειτούργημα» επομένως δικαιούνται ειδικής μεταχείρισης και αμοιβής.
Ιδιωτικός τομέας της οικονομίας, απόλυτα προσαρμοσμένος στις εγχώριες συνθήκες, αδιάφορος για τις διεθνείς εξελίξεις, ανεπαρκής στον ανταγωνισμό και την καινοτομία, ευημερεί  μόνον όταν απομυζά το δημόσιο χρήμα σε όλες του τις μορφές.
  • Παιδεία προσανατολισμένη στο παρελθόν,
  • Υγεία εθισμένη στο φακελάκι,
  • Δικαιοσύνη που λειτουργεί με ρυθμούς και αξίες περασμένων αιώνων,
  • Άμυνα καταναλωτής προϊόντων και μιζών.
Μέσα Ενημέρωσης που χαϊδεύουν τα αυτιά των πελατών τους και δεν τολμούν να εμφανίσουν την πραγματικότητα που αντικρίζει ο πλανήτης ολόκληρος, για να μη χάσουν μονάδες τηλεθέασης, ακροαματικότητας, αναγνωσιμότητας.
Το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα απλώς ξεγυμνώνει τους θεσμούς και βοηθά στη σύγκριση της αναποτελεσματικότητάς τους.
Η Ελλάδα σήμερα ζει το μέλλον που η ίδια σχεδίασε. Η καθημερινότητά της ανταποκρίνεται πλήρως στους σχεδιασμούς των πολιτών της. Οι ηγέτες της είναι δημοκρατικά εκλεγμένοι μετά από διαδοχικές ψηφοφορίες, δεκάδες ευκαιρίες δημιουργικής ανατροπής που όλες πήγαν χαμένες.
Η Ελλάδα σήμερα, ζει αυτό που της αξίζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου