27 Δεκεμβρίου 2015

Και όλα αυτά χρηματοδοτήθηκαν απο το Δήμο Μυκόνου και τη περιφέρεια...

Διάβασα σε πολλά sites , ότι στις 21/12 έγινε στο μουσείο Ακρόπολης παρουσίαση της ταινίας για τη ΔΗΛΟ που πρωταγωνιστεί ο Χωραφάς.
Διάβασα επίσης ότι η προσέλευση έγινε με προσκλήσεις.Κάποια κυρία διάβασα οτι πήρε ενα mail από ένα άγνωστο γι αυτή κ.Κιούκα για να πάει , αλλά οι προσκλήσεις είχαν εξαντληθεί.
Διάβασα τέλος μία μεγάλη λίστα των παρευρεθέντων , όπου μόνο τρείς Μυκονιάτες ήταν μέσα.Αντιδήμαρχος,Δημοτική σύμβουλος,πρώην Δήμαρχος.Είδα και στις φωτογραφίες 1-2 ακόμη.
Ηθοποιοί, ζωγράφοι,διευθυντές μουσείων και διάφοροι άλλοι.
Οπου γάμος και χαρά η Γαβρίλω πρώτη.....

Θυμήθηκα τότε μία αντίστοιχη παράσταση που έγινε στο ΜΑΝΤΩ το περασμένο Οκτώβρη, όπου ενα παρόμοιο κοινό τη παρακολούθησε.
Θυμήθηκα που κάποιοι φίλοι μου ξεναγοί δεν πήγαν διότι δεν είχαν πρόσκληση.Αυτοί που καθημερινά ξεναγούν χιλιάδες τουρίστες εκεί.Πικράθηκαν και θύμωσαν.
Θυμήθηκα που κάποιοι φίλοι μου τουριστικοί πράκτορες δεν γνώριζαν το γεγονός και μερικοί ούτε το σκηνοθέτη κ.Κιούκα και είναι και Μυκονιάτες.Αυτοί που καθημερινά στέλνουν χιλιάδες τουρίστες εκεί, που τη προωθούν στους Tour operators ,στα κρουαζιερόπλοια , στις τουριστικές εκθέσεις και κρατάνε την επισκεψιμότητα της στα χέρια τους.Δεν παραπονέθηκαν, απλά απαξιωτικά είπαν δεν τους χ.....
Θυμήθηκα που οι άνθρωποι που ασχολούνται καθημερινά με τη Δήλο (λεμβουχοι,φύλακες,πωλητές κ.α) σχολίαζαν άκακα τους πρωταγωνιστές και λέγανε ότι δεν ήξεραν οτι ο Χωραφάς ήταν στο διπλωματικό σώμα....Από τη πολίτικη κουζίνα τον θυμώντουσταν.

Θάθελα να γνωρίζω τώρα πόσοι από τους παρευρεθέντες θα ασχοληθούν με τη Δήλο το χειμώνα, ποιά θα είναι η προβολή που θα κάνουν και πόσο κόσμο θα φέρουν.

Και όλα αυτά χρηματοδοτήθηκαν απο το Δήμο και τη περιφέρεια.

Κατασκευάσανε μια Δήλο μέσα σε γιάλα ,καλλιτεχνικά όπως διαβάζω πολύ καλή, μακριά όμως από τους καθημερινούς συντελεστές της λειτουργίας της , προβολής της και των προβλημάτων της και ο λόγος είναι οτι δεν τους πλησίασαν.Δεν έλκεται ο επαγγελματίας , ο άνθρωπος της παραγωγής , ο εργάτης , ο προβληματισμένος επισκέπτης απο Γαλλόφωνους Ελληνες εκ Παρισίων και απορώ που ο σκηνοθέτης που έχει κάνει πολλές ταινίες με τη πραγματική , καθημερινή , παραδοσιακή Μυκονο δεν το επιχείρησε η δεν το κατάφερε και εδώ.Ειναι και οι μόνοι που μπορούν να τη χρησιμοποιήσουν τεχνοκρατικά και επικοδομητικά ξέχωρα απο τους κριτικούς που τη κρίνουν απο καλλιτεχνική άποψη και μόνο.  Εκτός και αν εγώ δεν έχω καταλάβει το σκοπό που έγινε η ταινία.Και φυσικά ποτέ δεν ειναι αργά.

ΥΓ.Μεγάλη ασέβεια στο πρόσωπο του κ.Χατζιδάκη η προκλητική αγνόηση του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου