18 Ιουνίου 2016

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ...Για το κάψιμο ενός ανεμόμυλου στο πάρτι της εταιρίας Bacardi .



ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ..........
Αγκάθι στη μνήμη ημών των κατοίκων του ...Bacardistan. 
Για το κάψιμο ενός ανεμόμυλου στο πάρτι της εταιρίας Bacardi δεν άνοιξε μύτη, κανένας δεν συνελήφθη και καμιά υπηρεσία δεν ελέχθηκε για ελλειπή εκτέλεση των καθηκόντων της. Χάριν εντυπωσιασμού και μόνο για ένα υπερθέαμα βεγγαλικών στου «κουτρούλη τον γάμο», για ένα πουκάμισο αδειανό, για ένα μπουκάλι με αλκοολούχο, ο πολιτισμός και η ιστορία του τόπου υπέστησαν ένα βαρύ πλήγμα χάνοντας εκτός από τον ιστορικό Μυκονιάτικο μύλο με όλη του την υποδομή και τη συνέργωση, και μέρος του σημαντικότατου αρχείου του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Μυκόνου μαζί και οι τοπικές παραδοσιακές φορεσιές.
Δεν κρίνεται το ποτό. Η εταιρία όμως και οι εκπρόσωποί της ναι, όπως και η επί δημαρχίας Χρήστου Βερώνη στάση του Δήμου Μυκόνου. 
Μόνος που αντιστάθηκε τότε ήταν ο δημοτικός Σύμβουλος Γιώργος Ξυδάκης. Τα είπε εντελώς προφητικά πριν, ξέσπασε και μετά.
Και θυμάμαι σαν τώρα την έγνοια ενός εκ των επικεφαλής της τότε Τοπικής Αστυνομίας να συλλάβει τον Μάκη, που είχε αρχίσει τα "Γαλλικά" του, αντί να αναζητήσει και να συλλάβει τους πραγματικούς ενόχους.
Λυπάμαι που η εταιρία τολμά ένα ακόμα δημόσιο πάρτι στο νησί, όταν έχει συμπεριφερθεί στον τόπο, στον πολιτισμό και στην ιστορία μας με τέτοια απρέπεια.
Δεν ξεχνώ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου