22 Αυγούστου 2016

Να πάει να γ@μηθεί το αύριο!


Artwork, Pawel Kuczynski
Παρακολουθώ, μέρες τώρα, τις διαμαρτυρίες για τη σχεδιαζόμενη μεταφορά δύο -ή τριών κατά άλλους- χιλιάδων μεταναστών στην Κρήτη, από τα περισσεύματα των Γερμανών… Είτε αληθεύει είτε όχι, η είδηση, μεγαλύτερη σημασία έχουν οι αντιδράσεις!
Θα καταστραφεί ο τουρισμός μας, ουρλιάζουν. Θα διαλυθεί η οικονομία μας, ωρύονται, μέσα στο αντιπολιτευτικό, αριστεροδέξιο μένος τους -άλλη μια απόδειξη ότι έχει χαθεί η μπάλα, κατά την τη προσφιλή έκφραση του συρμού.
Τον τουρισμό μας, όμως, δεν είναι δυνατόν να τον καταστρέψουν αυτοί οι απόκληροι των πολεμικών εστιών που πυροδοτούν τα αφεντικά μας.
Τον τουρισμό μας τον καταστρέφει, χρόνια τώρα, αργά και συστηματικά το τσιμέντωμα των παραλιών μας. Τα ρέματα και τα λαγκάδια μας, που τα έχουμε μετατρέψει σε σκουπιδότοπους, είναι που καταστρέφουν τον τουρισμό μας. Η αισχροκέρδεια, είναι που καταστρέφει τον τουρισμό μας. Τα βρώμικα πεζοδρόμια με τα σπασμένα τους ρείθρα τους, είναι που καταστρέφουν τον τουρισμό μας. Οι κακοφτιαγμένες ράμπες των αναπήρων που είναι μπλοκαρισμένες από τα παράνομα παρκαρισμένα αυτοκίνητα, καταστρέφουν τον τουρισμό μας. Τα all inclusive πακέτα καταστρέφουν τον τουρισμό μας. Οι ορδές αυτών που έρχονται στον τόπο μας για να καταναλώσουν βουλγάρικες μαρμελάδες, ιταλικά μέλια και ολλανδικά τυριά και που φεύγοντας αφήνουν σκουπίδια,αντί για συνάλλαγμα, είναι που καταστρέφουν τον τουρισμό μας.
Οι πολιτικές του «δος ημίν σήμερον» και να πάει να γ@μηθεί το αύριο, είναι που καταστρέφουν τον τουρισμό μας κι όχι δυο-τρεις χιλιάδες απελπισμένοι άνθρωποι, που περισσεύουν στα αφεντικά μας…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου