20 Δεκεμβρίου 2016

Πάμε πόλεμο!


Ενώ ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος βρίσκεται προ των πυλών, οι Έλληνες παραμένουν σταθερά στην καρακοσμάρα τους, αφού ανεβάζουν κατά ριπάς κουραμπιέδες και μελομακάρονα στα social media και ο ιστορικός του μέλλοντος θα δυσκολευτεί πολύ να κατανοήσει τι σκατά είχαν μέσα στο κεφάλι τους.

Μάλιστα, την ώρα που έγινε το μακελειό στο Βερολίνο και η δολοφονία του Ρώσου πρέσβη στην Τουρκία, το no.1 hashtag στο ελληνικό twitter ήταν το #RisingStarGR, οπότε καταλαβαίνουμε ότι σε περίπτωση πολέμου οι Έλληνες δεν έχουν να φοβούνται τίποτα, αφού ως γνωστόν η βλακεία είναι ανίκητη.

Πάντως, δεν ήταν λίγοι οι Έλληνες μετανάστες που, μετά το χτύπημα στη Γερμανία, σημειώθηκαν ασφαλείς στην τοποθεσία Βερολίνο, προς απογοήτευση των συγγενών τους στην Ελλάδα που ήλπιζαν να τσεπώσουν κανά φράγκο από τη διαθήκη τους για να κάνουν μαγικά Χριστούγεννα.

Από την άλλη, η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Έβρο και οι δηλώσεις του ότι επί πρωθυπουργίας του πατέρα του υπηρέτησε 12 μήνες στην Αεροπορία χωρίς βύσμα, φαίνεται ότι προκάλεσαν ντόμινο εξελίξεων, αφού, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ΠΑΜΑΚ για λογαριασμό της Καθημερινής αμέσως μετά τα γεγονότα, θεωρείται καταλληλότερος να ηγηθεί του πολέμου κατά του ISIS από το 97% των Τούρκων και το 172% των Ρώσων.

Από τη μεριά του, το Ποτάμι έγραψε στο twitter ότι καταδικάζει τη δολοφονία του Ρώσου πρέσβη και ζήτησε να σταματήσει ο πόλεμος στη Συρία, οπότε ο τερματισμός των εχθροπραξιών στη Μέση Ανατολή είναι ζήτημα ημερών, αν όχι ωρών.

Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε από τον πλανήτη που ζει ότι θα πρέπει να περιμένουμε ακόμα χειρότερα όσο δεν κλείνει η δεύτερη αξιολόγηση του προγράμματος και καθυστερούν τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους, ενώ το αντάρτικο πόλεων στην Ελλάδα απάντησε με το κάψιμο 3 τρόλλεϋ που κινούνταν ύποπτα στην Πατησίων και "έκοβαν" φάτσες έξω από το Πολυτεχνείο.

Εν τω μεταξύ, δεν είναι λίγοι αυτοί που συνδέουν τα αιματηρά γεγονότα στη Γερμανία και την Τουρκία με την αποφυλάκιση του αρχισατανιστή Ασημάκη Κατσούλα αλλά τι περιμένατε από μια κυβέρνηση τρομοκρατών όπως αυτή των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ;

Ακόμα περισσότεροι είναι αυτοί που φαντασιώνονται παγκοσμίους πολέμους με αιχμή του δόρατος το Ξανθό Γένος, που θα πάρει την Πόλη και θα μας τη χαρίσει κατά τα Γραφάς, ενώ κάποιοι περισσότεροι ψύχραιμοι προτρέπουν να κηρύξουμε μόνοι μας τον πόλεμο στην Τουρκία τώρα που βρίσκεται σε αναμπουμπούλα και δεν θα ξέρει από πού της ήρθε.

"Ευκαιρία να πάρουμε πίσω την Πόλη και τη Μικρασία τώρα που οι Τούρκοι είναι σε πανικό", έγραψε ο Σάκης από το Νέο Ψυχικό που πίνει καπουτσίνο ντεκαφεϊνέ με στέβια και έβαλε 28 βύσματα για να υπηρετήσει στην πιλοτή της πολυκατοικίας του.

Τελικά, προς απογοήτευση όλων, ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος μάλλον θα καθυστερήσει, αφού η δολοφονία του Ρώσου Πρέσβη έφερε Ρωσία και Τουρκία ακόμα πιο κοντά - ο Πούτιν δήλωσε ήδη ότι είναι προβοκάτσια με στόχο να πλήξει τις ρωσοτουρκικές σχέσεις -, οπότε μοναδική ελπίδα μας είναι να πέσει κανά φορτηγό στο Athens Food Market στην πλατεία Κοτζιά, ώστε να ξυπνήσουν τα ψώνια μονομιάς και να έρθει ανάποδα ο ντουνιάς.

by To Skouliki Tom

(Ανήθικο δίδαγμα: Για ακόμα μια φορά, όπως είχε συμβεί και με το πραξικόπημα στην Τουρκία, ο παροξυσμός στα social media με αφορμή τα τρομοκρατικά χτυπήματα έδειξε πόσο τα σχόλια των χρηστών υπερβαίνουν τα ίδια τα γεγονότα και τους δίνουν νέες διαστάσεις κατά πολύ μεγαλύτερες των πραγματικών ανάλογα με το φαντασιακό του καθενός από εμάς, σε σημείο μάλιστα σχεδόν να τα υποκαθιστούν. Η είδηση παύει πλέον να είναι το γεγονός αυτό καθεαυτό αλλά οι συζητήσεις που προκαλεί. Τα σχόλια αυτά δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ούτε ως ανώδυνα ούτε ως αμελητέα. Καθορίζουν τις εξελίξεις και λαμβάνονται πια σοβαρά υπόψιν από τους διαχειστιστές των κρίσεων. Αυτό πρέπει να μας καθιστά ακόμα πιο υπεύθυνους για αυτά που γράφουμε και διαδίδουμε.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου