27 Φεβρουαρίου 2017

Πόσο κοστίζουν οι ζωές των παιδιών σας;


Τον Φεβρουάριο του 2014 έγραφα εδώ για τον άδικο θάνατο του 14χρονου Πάνου Τζαβάρα.
Τον μικρό Πάνο τον σκότωσε με την τζιπάρα της η σύζυγος τού τότε υφυπουργού οικονομικών, Μαυραγάνη, η οποία με την βοήθεια των αρχών, προσπάθησε να ρίξει το φταίξιμο στον άτυχο πιτσιρικά.
https://www.facebook.com/JUNGLE.Report/photos/a.178711718822794.45742.143534732340493/782293741797919/
Αυτήν την ιστορία την θυμήθηκα σήμερα βλέποντας το βίντεο με τον τραγικό θάνατο της μητέρας και του 2,5χρονου μωρού της σε πάρκινγκ της εθνικής, από έναν γκαζοφονιά και την πόρσε του.
Μόνο που αυτή την φορά τα χρήματα του μπαμπά δεν θα μπορέσουν να φέρουν πίσω κανέναν από τους τέσσερις νεκρούς..
Δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες,είναι νωρίς ακόμα, αλλά θέλω να φωνάξω για άλλη μια φορά για το τραγικό νομικό πλαίσιο γύρω από τα τροχαία ατυχήματα,το οποίο πρέπει να αλλάξει χθες.
Σε συνδυασμό με το άθλιο οδικό μας δίκτυο, είναι κυριολεκτικά η συνταγή της καταστροφής.
Το τραγικότερο είναι ότι μας αφορά όλους αλλά δεν ακούει κανείς, ειδικότερα αυτοί που θα έπρεπε να νομοθετήσουν και δεν το κάνουν,αλλά προφανώς οι ανθρώπινες ζωές δεν κοστίζουν και πολλά σε αυτή την χώρα..
SXY
JUNGLE-Report
February 14, 2014
Πόσο κοστίζουν οι ζωές των παιδιών σας;
Σε δυόμιση χρόνια με αναστολή καταδικάστηκε πρωτόδικα η Κ. Μαυραγάνη, σύζυγος του υφυπουργού οικονομικών, για τον θάνατο του 14χρονου Πάνου Τζαβάρα.
Το δικαστήριο μετά από έξι διακοπές, επέβαλε την συγκεκριμένη ποινή λαμβάνοντας υπ’ όψιν τον …πρότερο έντιμο βίο της κατηγορουμένης…
Η Μαυραγάνη σκότωσε τον πιτσιρικά ενώ οδηγούσε την τζιπάρα της στο Ρίο, απασχολημένη όπως ήταν με το να μιλάει στο κινητό της, ξέχασε να πατήσει φρένο.
Και αν δεν ήταν εύπορη η οικογένεια του μικρού, θα είχαν ρίξει το φταίξιμο στον πιτσιρικά με το ποδήλατο, όπως και το προσπάθησαν δλδ, με την αμέριστη βοήθεια των αρχών…
Το διεφθαρμένο κράτος με την ανύπαρκτη δικαιοσύνη που όλοι εσείς οι “καλοί νοικοκυραίοι” φτιάξατε όλα αυτά τα χρόνια, σας δίνει μια ψευδαίσθηση ασφάλειας αν ακολουθείτε πιστά τις οδηγίες τους.
Για ότι κακό συμβαίνει, πάντα φταίει το θύμα ή οι κακές συγκυρίες.
 Ο Καλτεζάς πήγαινε γυρεύοντας, ο Γρηγορόπουλος ήταν στο λάθος μέρος, ο άλλος έκανε κακές παρέες, κλπ.
Όμως η δολοφονία του μικρού Τζαβάρα σας στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα.
Οι ζωές σας και οι ζωές των παιδιών σας, δεν αξίζουν μία.
Όσα χρήματα και αν έχετε, όσο ευυπόληπτοι και νομιμόφρονες ή θεοσεβούμενοι και αν είστε, η σκιά του τζιπ της Μαυραγάνη έρχεται να γκρεμίζει την ουτοπία σας.
Είστε αναλώσιμοι για την ολιγαρχία που εσείς επιτρέψατε να γιγαντωθεί.
Κάποτε πρέπει να καταλάβετε πως πχ η προστασία των δικαιωμάτων των μειονοτήτων διασφαλίζει μακροπρόθεσμα τα δικά σας δικαιώματα.
Επιτρέψατε τον βασανισμό κρατουμένων, και δεν σκεφτήκατε ότι αύριο μπορεί να βρεθείτε και εσείς στα κρατητήρια.
Ε λοιπόν, αφού ανεχτήκατε τους λιμενικούς και τούς πολιτικούς προϊστάμενούς τους να πνίγουν τα παιδιά των μεταναστών στο Φαρμακονήσι, τώρα πρέπει να μάθετε να ζείτε δίπλα σε αυτούς στους δολοφόνους.
Και οι δολοφόνοι ενίοτε οδηγούν τζιπ.
Καλή τύχη. 
SXY

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου