4 Μαρτίου 2017

Μύκονος από Νησί των Ανεμων,Νησί του Λαδιού.

Η οικουμένη τόχει τούμπανο και ο Μυκονιάτης απέραντο καμάρι.Λάδι εδώ,λάδι εκεί,λάδι,λάδι,λάδι από την Μύκονο μέχρι την Ανταρτικτή! Λάδι για μία θέση στο παιδικό σταθμό, λάδι για μία θέση στο Γιαλό, λάδι για το αυθαίρετο, λάδι για το νόμιμο, λάδι για Την... μηχανικό, καστορέλαιο για τον Πολεοδόμο, λάδι για τον Δεητζή. Λάδι για τον εφοριακό, λάδι για τον Λιμενικό,λάδι για της ομπρέλες στον αιγιαλό, λάδι για το δάσκαλο, λάδι για τον καθηγητή, , λάδι για τον πουλητικό, λάδι για τον διορισμό,λάδι για τον πρωκτό,λάδι για τον σύμβουλο τον  δημοτικό,  λάδι για τον γιατρό, λάδι για την δικηγόρο,λάδι για τον δικαστικό, λάδι για τον αστυνομικό, λάδι για τον στρατιωτικό, λάδι για τον ιερέα, λάδι για κάθε χοίρο και τρωκτικό. Λάδι για να βαφτιστείς, λάδι για να νυμφευθείς,Baby λάδι για να συνουσιαστείς, λάδι για να κηδευτείς. Τόοοοοσο πολύ λάδι που αρκεί να υπερκαλύψει τις ανάγκες ολόκληρου του πλανήτη, παρέα με τους 7 πρόσφατα ανακαλυφθέντες πλανήτες. Oily Greeks έτσι μας περιέγραφε κάποιος σε βιβλίο διεθνούς πολιτικής πριν 20 χρόνια, σε παράγραφο με θεματολογία με τα κυρίαρχα χαρακτηριστικά κάθε λαού. Για όλα αυτά προτείνω το εξής γκάλοπ: να ερωτηθούν οι αναγνώστες ελεύθερα άνευ περιορισμών ποιούς θεωρούν; και με ποιά σειρά προτεραιότητας επικίνδυνους για την δημόσια ασφάλεια ; Μήπως όλες οι ανωτέρω προαναφερθείσες κατηγορίες με τον αντίστοιχο βαθμό βαρύτητας που φέρει το όποιο δημόσιο αξίωμα τους ; ή θέση στην δημόσια διοίκηση ; ή θέση στον δημόσιο βίο ως μέλος της κοινωνίας. Εφ' όσον όμως κατέχουμε την πλέον ζηλευτή θέση στον πλανήτη σε όλους τους τομείς, δεν τεκμαίρεται ότι άπαντες ( πλην Λακεδαιμονίων ), τελούν ενάρετοι, άριστοι και αθώοι. Υπό αυτές τις συνθήκες δεν επιβάλλεται για μην διασύρεται το όνομα της πλέον ευυπόληπτης πολιτείας της υφηλίου να προσέλθουν εθελοντικά ορισμένοι τρελοί Λακεδαιμόνιοι στο Άγαλμα της Μαντώ να θυσιαστούν τελετουργικά ως Ιφιγένειες ; ώστε να εξιλεωθεί και να καθαγιαστεί το αθάνατον Μυκονιάτικο βασίλειον βαδίζοντας απρόσκοπτα εκ νέου στο ένδοξο πεπρωμένο του ; ΥΓ: ο Μυκονιάτης ως απόλυτο μέγεθος, ο ορισμός του τέλειου, δεν επιδέχεται υπερθετικού βαθμού.ΥΓ2:Παλιός Λαδιάρης των Οκοδομών ξεθάρρεψε  έστησε ομάδα τώρα που γυρίζει και άρχισε την κονόμα ...Παλιά του τέχνη κόσκινο !!!ΥΓ3:Η Πολεοδομία Μυκόνου από δευτερα θα εκδίδει και δίωρες άδειες με την προϋπόθεση να χτίζεται μονο 20 rooms το let !!! Με σαρανταοχτάωρη ολόκληρο Ξενοδοχείο !!! ΥΓ4:Λαδιάρηδες  λάδι λάδι λάδι θα σωθεί το λάδι από το Καντηλάκι που λέγεται Μύκονος, και ζητω που χεστήκαμε ,
 Λαδωμένοι και αλάδωτοι ...
ΥΓ5: για τους  Σωτήρες της Μυκόνου : Μην πουλάτε παραμύθια, Τα έχουμε διαβάσει όλα.
 ΥΓ6: να ζητήσω συγγνώμη εάν ξέχασα κάποιο λαδιάρη θα μνημονευθεί μετά το πάσχα.
ΥΓ7:Κάποτε  ήταν της μόδας το λαδωμένο μαλλί.  τώρα είναι το λαδωμένο χέρι.


ΥΓ8: Προς γνώσιν και συμμόρφωσιν, σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα, ένοχος της συγκεκριμένης κατηγορίας, είναι:

(α) όποιος είναι δημόσιος λειτουργός και είναι επιφορτισμένος με την εκτέλεση οποιουδήποτε καθήκοντος λόγω του λειτουργήματος του, με τέτοιο τρόπο που υποδηλώνει δεκασμό ζητά, δέχεται ή παίρνει ή συμφωνεί ή αποπειράται να δεχτεί ή να πάρει περιουσία ή ωφέλημα οποιουδήποτε είδους για τον εαυτό του ή για άλλον, για χάρη εκτέλεσης ή μελλοντικής ενέργειας ή παράλειψης κατά την εκπλήρωση τΥΓων καθηκόντων του λειτουργήματός του,
Ή (β), όποιος με τέτοιο τρόπο που υποδηλώνει δεκασμό, δίνει παρέχει ή προμηθεύει, ή υπόσχεται ή προσφέρεται να δώσει ή να παρέχει ή να προμηθεύει ή να αποπειραθεί να προμηθεύσει, σε δημόσιο λειτουργό ή σε άλλο, περιουσία, ή ωφελήματα οποιουδήποτε είδους για χάρη τέτοιας ενέργειας ή παράλειψης από τέτοιο δημόσιο λειτουργό.

Δεκάζω. Το ρήμα. «Δίνω χρήματα ή δώρα, κυρίως σε δικαστές ή μάρτυρες, για να τους εξαγοράσω», κατά Μπαμπινιώτη. Πιο λαϊκότροπη έκφραση: λαδώνω. Αυτός που δεν δεκάζει, είναι αδέκαστος. Είδος υπό εξαφάνιση.

Υπάρχει και μία άλλη ερμηνεία του «λαδώνω», και σημαίνει «εκκρίνω λιπαρή ουσία». Είτε από το κεφάλι, υποθέτω, αφού όπως λέει ο Μπαμπινιώτης, «ορισμένοι τύποι μαλλιών λαδώνουν εύκολα», είτε και από το στόμα!

Λάδωμα, όμως, βρίσκω και στο Νεοελληνικό Σατιρικό Λεξικό Και δίνει, που λέτε, δύο εκδοχές. (1) Παραδοσιακή συνταγή της υγιεινής οικονομικής μαγειρικής. Έλκει την καταγωγή του από τη θρησκευτική σχέση με το ελαιόλαδο, εξ απαλών ονύχων (βλέπε: βάπτιση). Και (2) Κάθε σωστός Μυκονιάτης μουλιάζει το ψωμάκι του στο λάδι της διαφθοράς, μετατρέποντας το Νησί του  σε μια απέραντη παπάρα.

Ladokola

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου