23 Ιουνίου 2018

Στο καλό ,, καλό ταξίδι Αρτέμη,,

Image may contain: 1 person, sitting, shoes and indoor
,,...Ο Αρτέμης λοιπόν,, Ο τελευταίος λούστρος του Πειραιά,, πριν λίγες μέρες μας άφησε,,Την είδηση που δεν γράφτηκε,, σε κανένα σαιτ,, Μου την έδωσε ένας φίλος αγωνιστής της ζωής,, καραβοδέτης στο επάγγελμα..Χρόνια στο κουρμπέτι και στο λιμάνι μας..
,,,Ο Αρτέμης δεν ήταν τυχαίος λούστρος..Ήταν της παλιάς σχολής, των καλών τρόπων,,Αξιώθηκε δε να γυαλίσει τα περισσότερα παπούτσια.. των περισσοτέρων εφοπλιστών του Πειραιά,, Τα τελευταία χρόνια, μάλιστα, προσεφερε τις υπηρεσίες του μόνο κατ οίκο και μόνο με ραντεβού,,
..Γιατί ο Αρτέμης δεν ήταν λούστρος,, Ήταν ποιητής,,τραγουδιστής,,μερακλής,,Άσε που ήταν το πρακτορείο ειδήσεων,, τύφλα να χει το Ρουτερ..
...Στην δουλειά του ,,Μαέστρος..
...Α κάπτεν Αντρέα μουλεγε,, Αν νομίζεις ότι η τέχνη του λούστρου είναι εύκολη,,θα την έκαναν όλοι,, και δώστου να πετάει με μαεστρία την μια από τις δυο βούρτσες,, εναλλάξ στο αέρα,, αμυνόμενος ότι το έκανε για να πάρει φόρα η βούρτσα,,κοκ..
,,,Συνήθιζε, να βάζει δυο χαρτάκια που τα τελευταία χρόνια ήταν από πλαστικό,, με τα χρώματα του Ολυμπιακού,, για τον οποίο έδινε και την ψυχή του,, Αλλά πάνω απο όλα τραγούδαγε,, τυφλά ναχει ο Περπινιαδης κλπ.. Όταν μιλάμε για φωνή,, Δεν ήταν λίγες οι φορές που στο ταβερνάκι του "Μαθουσαλα" εκεί στην Ρετσίνα.. έκανε ντουέτο με άλλον γνωστό λαϊκό μπουζουκτζη που μας έφυγε,, τον Μιλτάρα,,Πέτρινα χρόνια βλέπεις..Χρόνια της αξιοπρέπειας και του φιλότιμου,,που το δίφραγκο έπιανε τόπο..
...Κοντολογίς,,, Ο Αρτέμης,, με τις βούρτσες το γυάλισμα και το τραγούδι, σπούδασε τρία παιδιά, τα οποία η χώρα μας,, φρόντισε να τα στείλει, στα πέρατα του κόσμου.. Και που δεν είχαν την τύχη να ναι ανάμεσα στο λιγοστό τσούρμο, που τον συνόδεψε στην τελευταία του κατοικία στην Ανάσταση,, Έτσι μας έφυγε και ο τελευταίος "λούστρος" του Πειραιά..,,Στο καλό ,, καλό ταξίδι Αρτέμη,,
,,Λόγια του καπετάνιου..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου