9 Δεκεμβρίου 2015

Ο λούμπεν δήμαρχος που βλέπει τον Βόλο ως Μονακό !!!

 Αχιλλέα μου δεν είσαι ο μονος έχουμε και στην Μύκονο Οραματιστές που θέλουν να μας κάνουν Μονακό !!!Μάλλον από εσένα έκλεψαν την Ιδέα;;;


Βόλος και το Μονακό
«Θα κάνω το Βόλο, Μονακό», ήταν μια από τις προεκλογικές δεσμεύσεις του Αχιλλέα Μπέου. Ένα και πλέον χρόνο μετά, στον Βόλο το μόνο που θυμίζει το γνωστό πριγκιπάτο είναι τα πριγκιπικά καπρίτσια του δημάρχου.
Κατόπιν εντολής του, τα περασμένα Χριστούγεννα στρώθηκαν με κόκκινα χαλιά τα πεζοδρόμια κεντρικών εμπορικών δρόμων της πόλης, τα οποία πλήρωσαν οι καταστηματάρχες αφού, όπως τους εξήγησε ο δήμαρχος, με αυτό τον τρόπο θα αυξανόταν ο τζίρος τους! Ανάλογη απόφαση της δημοτικής αρχής που έδωσε «λάμψη Μονακό» στην πόλη ήταν και η φωταγώγηση της οδού Δημητριάδος με μπλε λαμπιόνια για τις ημέρες των εορτών, το κόστος των οποίων άγγιξε τα 100.000 ευρώ!
Την ώρα που ο Βόλος έλαμπε, όμως, ο δημοτικός μηχανισμός πιάστηκε απροετοίμαστος να αντιμετωπίσει τη σφοδρή χιονόπτωση του περασμένου Δεκεμβρίου. Η πόλη έμεινε αποκλεισμένη για δύο ολόκληρες μέρες. Τον ίδιο μήνα έπληξαν την πρωτεύουσα της Μαγνησίας σφοδρές καταιγίδες, ενώ οι κάτοικοι μεταξύ σοβαρού αστείου σχολίαζαν ότι «μπορεί να μη γίναμε Μονακό, αλλά τουλάχιστον γίναμε Βενετία».
Μπορεί ο Βόλος να «παρέλυσε», αφού οι δημοτικές υπηρεσίες με ευθύνη της δημοτικής αρχής βρέθηκαν απροετοίμαστες, αλλά ο Μπέος φρόντισε να ρίξει όλες τις ευθύνες στους εργαζομένους, τους οποίους κατά καιρούς αποκαλεί «κοπροσκύλα» και «τεμπέληδες». Χαρακτηρίζει, επίσης, «προβληματικούς» τους συνδικαλιστές και έχει εισαγάγει τη μέθοδο των δυσμενών μεταθέσεων, στέλνοντας δημοτικούς υπαλλήλους στη σήραγγα της Γορίτσας και στον περιφερειακό του Βόλου, προκειμένου να ασκήσουν εκεί τα καθήκοντά τους, παρότι δεν έχουν κατάρτιση για αυτές τις θέσεις, οι οποίες ενίοτε κρύβουν και κινδύνους.
Τη χυδαιότητα Μπέου εισέπραξαν και οι καθαρίστριες των δημοτικών σχολείων του Βόλου, τις οποίες αποκάλεσε «κουφάλες» επειδή ζήτησαν την ανανέωση των συμβάσεών τους. Μέχρι και την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές ο Μπέος αρνείται, κατά πληροφορίες, να υπογράψει νέες συμβάσεις, αφήνοντας τα σχολεία του Βόλου χωρίς καθαρίστριες.
Αντιθέτως, την εύνοια Μπέου απολαμβάνουν πολλοί από τους καταστηματάρχες του Βόλου και ειδικότερα οι επιχειρηματίες των καταστημάτων διασκέδασης και εστίασης. Οι δημοτικές υπηρεσίες δεν ενοχλούν πλέον τους επιχειρηματίες ούτε για πιθανές παραβάσεις ηχορύπανσης, ούτε και για την κατάληψη των πεζοδρομίων και των δημόσιων χώρων από αυθαιρεσίες. Βλέπετε, ο Αχιλλέας Μπέος αντιμετωπίζει πάντα με ιδιαίτερο σεβασμό στους συναδέλφους του της νύχτας…
Στο πλαίσιο της μετατροπής του Βόλου σε Μονακό, ο Μπέος προχώρησε σε παράνομες περισυλλογές αδέσποτων ζώων, τα οποία μεταφέρθηκαν στις εγκαταστάσεις του φίλου του Νίκου Πολύζου, οι οποίες δεν πληρούσαν τις απαραίτητες προδιαγραφές. Ωστόσο, ο δήμαρχος Βόλου, έπειτα από σφοδρές αντιδράσεις φιλοζωικών οργανώσεων, προκήρυξε διαγωνισμό προκειμένου να αναλάβει ιδιώτης το δημοτικό καταφύγιο ζώων, με τον Νίκο Πολύζο εντέλει να επικρατεί, λαμβάνοντας περίπου 56.000 το χρόνο από δημοτικά κονδύλια αλλά και επιδοτήσεις από κονδύλια του ΕΣΠΑ.
Είναι σαφές ότι ο Αχιλλέας Μπέος δεν μπορεί να απαλλαγεί από τις γηπεδικές συνήθειες και τη λογική των ποδοσφαιρικών δοσοληψιών. Οι κάτοικοι του Βόλου κατάλαβαν άραγε τι ακριβώς ψήφισαν στις εκλογές; Γιατί, αν μη τι άλλο, βασική αρχή των λούμπεν στοιχείων, από το κλεφτρόνι μέχρι τον μεγαλοπαράγοντα, είναι να κοιτάζουν την πάρτη τους και να τρωγοπίνουν «στην υγειά του κορόιδου».
Read More 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου