10 Ιανουαρίου 2015

Νίκη ΣΥΡΙΖΑ χωρίς Grexit «βλέπει» ο επικεφαλής του IIF


Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει τις εκλογές, όμως απλώς θα διαπραγματευτεί πιο ευνοϊκούς όρους και θα αποφύγει την έξοδο της Ελλάδας από τη νομισματική ένωση, εκτιμά ο Tim Adam 

Μιλώντας στη Wall Street Journal, ο κ. Adams σημείωσε πως η Ελλάδα θα εξακολουθήσει να χρειάζεται εξωτερική χρηματοδότηση ύψους περίπου 20 δισ. ευρώ μέχρι το 2016, την οποία οι ιδιώτες επενδυτές είναι απίθανο να της χορηγήσουν.
Παράλληλα, θεωρεί πως η νέα ελληνική κυβέρνηση πιθανότατα θα μπορέσει να διαπραγματευτεί τη μείωση των επιτοκίων δανεισμού της κατά 0,25 έως 0,5% και να παρατείνει την περίοδο χάριτος από τα 10 στα 15 χρόνια.
«Θα νικήσουν, όλοι θα είναι χαρούμενοι, όμως αυτό δεν θα κάνει και μεγάλη διαφορά, εκτός από λίγο στις ταμειακές ροές», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Σε ό,τι αφορά την ποσοτική χαλάρωση της ΕΚΤ, ο κ. Adams εκτιμά πως δεν θα κάνει και πολλά για να διορθώσει τα υποβόσκοντα προβλήματα της ευρωζώνης, προσθέτοντας πως τα όποια οφέλη από τις αναμενόμενες νομισματικές ενέργειες της ΕΚΤ θα προέλθουν από την υποτίμηση του ευρώ.
Επίσης, θεωρεί πως οι ενέργειες της ΕΚΤ θα αμβλύνουν τις πιέσεις προς χώρες όπως η Ιταλία για να προχωρήσουν στις πολιτικές δράσεις που απαιτούνται ώστε να γίνουν οι οικονομίες τους πιο ανταγωνιστικές. Ωστόσο, «οι αγορές θα είναι απίστευτα απογοητευμένες» εάν η ΕΚΤ δεν αναλάβει δράση, σχολίασε.
Πληροφορίες: euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου