10 Φεβρουαρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ :Ομιλία Νίκου Συρμαλένιου στις προγραμματικές δηλώσεις της Βουλής

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η υλοποίηση πολιτικών νησιωτικότητας, επιταγή των ευρωπαϊκών συνθηκών και του ελληνικού Συντάγματος

Ομιλία Νίκου Συρμαλένιου στις προγραμματικές δηλώσεις της Βουλής
 Η Κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας οφείλει ανάμεσα στο τιτάνιο έργο της να εντάξει και την υλοποίηση πολιτικών νησιωτικότητας που αποτελεί επιταγή των ευρωπαϊκών συνθηκών και του ελληνικού Συντάγματος. Οφείλει να επεξεργαστεί μαζί με τη νησιωτική Τοπική Αυτοδιοίκηση και τις τοπικές κοινωνίες μέτρα υλοποίησης της νησιωτικής ιδιαιτερότητας, πέραν των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στο Αιγαίο και τη διατήρηση των χαμηλών συντελεστών στον τουρισμό. Αυτά, μεταξύ άλλων, δήλωσε ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος, κατά την ομιλία του στις προγραμματικές δηλώσεις στη Βουλή. Αναλυτικά, η ομιλία του Ν. Συρμαλένιου:
«Αγαπητοί συνάδελφοι, κυρίες και κύριοι Βουλευτές, εγώ θέλω και από αυτό το βήμα να χαιρετίσω την ιστορική νίκη του λαού μας στις 25 Γενάρη 2015, μια ιστορική νίκη που αποτελεί δικαίωση αγώνων, ελπίδων γενεών και γενεών. Και δυστυχώς δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι δεν πρόλαβαν να δουν αυτήν τη στιγμή της χαράς και να συμμεριστούν μαζί μας την αισιοδοξία την οποία αποπνέουμε στη νέα πραγματικότητα η οποία διαμορφώνεται. Στην περιοχή μου, στις Κυκλάδες πραγματικά δεν υπάρχει ιστορικό προηγούμενο να εκλέγει η Αριστερά τρείς από τους τέσσερις Βουλευτές. Και βεβαίως, δεν υπήρχε ούτε το 2012 προηγούμενο στη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας, να βγάλει η Αριστερά βουλευτή και έλαχε σε εμένα να έχω αυτή την τιμή.  Τώρα βεβαίως, μαζί με τους άλλους δύο συναδέλφους από τις Κυκλάδες αναλαμβάνουμε μία τεράστια ευθύνη για το έργο το οποίο θα στηρίξουμε και θα φέρουμε σε πέρας μαζί με όλη την κοινοβουλευτική ομάδα και μαζί με όλο το λαό. [...]
[...]Τελειώνοντας, κυρία Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, να σημειώσω το εξής: Έχουμε πλήρη συνείδηση των δυσκολιών, αλλά και των ευθυνών που αναλαμβάνουμε. Ο αγώνας μας θα είναι τιτάνιος, αλλά στο τέλος θα τα καταφέρουμε. Και θα τα καταφέρουμε γιατί μαζί μας μιλάει και η ψυχή του λαού μας. Η πρώτη απάντηση θα έλθει την Τετάρτη στις πλατείες και στους δρόμους της Ελλάδας».

Μπορείτε να δείτε το βίντεο της ομιλίας του Νίκου Συρμαλένιου στο:
https://www.youtube.com/watch?v=kGjDHaP8TqQ

10/2/2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου