10 Φεβρουαρίου 2015

Ραφιόλια μυκονιάτικα με τυροβολιά, μέλι και κανέλα !!!


LGM-RAFIOLIA Mykonos lowΡαφιόλια μυκονιάτικα
με τυροβολιά μέλι και κανέλα
Μετά την ιδιαίτερα πετυχημένη παρουσίαση των ρωσσο-ουκρανεζο-καυκάσιων χειροποίητων ζυμαρικών (σπιτικά πιλμένι (pelmeni) με χοιρινό κιμά, βαρένικε (vareniki) με πατάτα-τυρί και μάντι (manti) ή μαντί) που είχαμε την περασμένη Τετάρτη από την Λούντα και την παρέα της στην Πικάντικη Γωνιά, συνεχίζουμε στα δικά μας νόστιμα, τα μυκονιάτικα.
Από αύριο ισχύει το εβδομαδιαίο ραντεβού μας στο καφέ «Μπάρκο» (Παλιό Λιμάνι) και κατά καιρούς όπως το συνηθίζουμε θα μαγειρεύουμε και σε άλλους επαγγελματικούς και ιδιωτικούς χώρους, πάντα με την ίδια ζεστασιά και διάθεση να δώσουμε και να πάρουμε γνώση, επικοινωνία και συντροφικότητα.
Την Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου, βάζουμε φωτιά στα τηγάνια.
Αιτία κι αφορμή μια συνταγή αποκριάτικη που θα γλυκάνει τη γούλα μας και τις καρδιές μας. Απόκριες άλλωστε ενόψει κι ως είθισται οι πίτες και τα πιταράκια έχουν την τιμητική τους.
Με την καθοδήγηση της Μαρίας Ιωάν. Χανιώτη από την Άνω Μερά φτιάχνουμεμυκονιάτικα «ραφιόλια». Πρόκειται για μια συνταγή που εκμεταλλεύεται με τον καλύτερο τρόπο σαν βάση ένα παραδοσιακό μας τυρί, την τυροβολιά και την κλασσική γλυκιά μυκονιάτικη παράδοση της μελόπιτας.
Σας περιμένουμε όλους στην ανοικτή όπως πάντα εκδήλωση της Λέσχης Γαστρονομίας Μυκόνου.
Υπενθυμίζουμε ότι
η είσοδος είναι ελεύθερη.
Παράκληση να είμαστε στο καφέ «Μπάρκο» στην ώρα μας Θα κάνουμε μια προσπάθεια να αρχίσουμε στις 5 το απόγευμα αποφεύγοντας τις καθυστερήσεις που βγάζουν πολλούς φίλους και φίλες εκτός προγράμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου