5 Οκτωβρίου 2015

Η Μύκονος του σήμερα είναι ένα βαθιά άρρωστο μέρος…

Δημοσιεύθηκε από


Τώρα που οι εκλογές τελείωσαν και δεν υπάρχει λόγος να μασάμε τα λόγια μας ας πούμε μερικές αλήθειες. Έτσι όπως εγώ τις αντιλαμβάνομαι.
 1. Τις εκλογές δεν τις κερδίζει ο λαός, αλλά το καλύτερα οργανωμένο δίκτυο πελατείας.
 2. Τις εκλογές δεν τις κερδίζει ο τεκμηριωμένος πολιτικός λόγος και οι καλές προθέσεις, αλλά δυνατότητα του κάθε υποψήφιου να πείσει ότι δεν θα αγγίξει το στενό προσωπικό όφελος του πολίτη-επιχειρηματία.
 3. Τις εκλογές δεν κερδίζει η χώρα, αλλά το χωριό. Εκεί που η ωφελιμιστική λογική αγγίζει τη χυδαιότητα.
 4. Τις εκλογές δεν τις κερδίζουν οι νέοι, αλλά οι οικογένειές τους. Αυτές καθοδηγούν, οργανώνουν συμμαχίες, επιζητούν νέους πάτρωνες.
 5. Τις εκλογές δεν τις κερδίζει η πολιτική επικοινωνία μόνο. Κερδίζονται μόνο όταν αυτή συνοδεύεται από πακτωλό χρημάτων γιατί τότε μόνο έχει δυνατότητες εφαρμογής.
Και ακόμα:
 1. H Mύκονος του σήμερα δεν θέλει την ανανέωση, τη ρήξη, αλλά τη συνέχεια, την διατήρηση των κεκτημένων.
 2. Η Μύκονος του σήμερα είναι μικρογραφία της ελληνικής κοινωνίας. Που εκλέγει δήμαρχο τον Μπέο, τον Μώραλη και τον Ψινάκη.
 3. Η Μύκονος του σήμερα είναι τμήμα μιας πολιτισμικής υποκουλτούρας που ανάγει το μηδέν σε αξία και την αξία σε μηδενικό.
 4. Η Μύκονος του σήμερα είναι μια κλασσική συντηρητική επαρχιακή κοινωνία της οποίας η ταυτότητα καθορίζεται από τις ευλογίες της Εκκλησίας που παρασκηνιακά διαπλέκεται με την πολιτική και αναλόγως τα συμφέροντά της επιλέγει αντιπρόσωπο.
 5. Η Μύκονος του σήμερα επιλέγει τους αντιπροσώπους της σε σχέση με την πρόσβαση στα κόμματα εξουσίας. Δεν ανέχεται τον αυτόνομο ηγέτη, αλλά προτιμά το ετερόφωτο καθοδηγούμενο.
 6. Η Μύκονος του σήμερα είναι ένα βαθιά άρρωστο μέρος. Καρκινοπαθής στο τελευταίο στάδιο. Άσχημη, βρώμικη, ανήθικη, υποκριτική, ψεύτικη.
 7. Η Μύκονος του σήμερα είναι η αντανάκλασή μας. 24 χρόνια ήταν αρκετά για να γεννήσουν ένα οικονομικό σκάνδαλο, μια γενιά επιχειρηματιών που ζουν παρασιτικά στα όρια της ημι-παρανομίας και μια γενιά νέων που έχουν μεγαλώσει στην παραμύθα του εύκολου πλουτισμού, της επίδειξης, του σκυλάδικου, της αδιαφορίας για το κοινωνικό σύνολο.
Συμπέρασμα: Το αποτέλεσμα του εκλογών είναι απολύτως δίκαιο. Καθρεφτίζει την ποιότητα των ανθρώπων που κατοικούν σε αυτό το νησί. Προσωπικά δεν με εκφράζει αυτή, εκφράζει όμως τους περισσότερους. Και γι” αυτό είναι σεβαστή. Και γι” αυτό καλό θα ήταν να αφήσουμε κατά μέρος τις σκιές που ίσως θέλουν να αμβλύνουν την επιτυχία του κ. Κουκά. Κέρδισε δίκαια γιατί δεν έκανε απολύτως τίποτα. Γιατί πολύ σωστά κατάλαβε ότι οι Μυκονιάτες δεν θέλουν να αλλάξει τίποτα. Γιατί επέλεξε να είναι μια συνέχεια, να είναι η συνέχεια μια 24χρονης λογικής που βλέπει τη Μύκονο μέσα από παραμορφωτικούς καθρέφτες.
Nikos Kaplantzis
Οι απόψεις αυτές εκφράζουν τον συντάκτη.

PS  zoo :Προφητικό το άρθρο του Καπλαντζη,εάν το διαβάσουμε σε βάθος θα καταλάβουμε ότι το σύστημα εξακολουθεί και δουλεύει μια χαρά .Οι Υπόδικοι πίσω από τα κόλπα ,στοχευμένο κυνηγητό σε οποιους δεν γουστάρουν και ήταν πολιτικοί τους αντίπαλοι ,Αλλα cart Service στους δικούς τους ,την ΚΕΠΟΜ που σηκώνει λόγο για τα χαλια του νησιού, τους θεωρούν γραφικούς ,αλλα ούτε λόγος για τον ξυλοδαρμό από μπράβους ,που ανήκουν στην ίδια εταιρεία άκουσον άκουσον που υπηρετεί την φύλαξη του Δήμου Μυκόνου...,κυκλώματα γύφτων εξωτερικού,βίζιτες κόκες ,προστασίες σε καταστήματα, σκουπίδια ,ελεεινό οδικό δίκτυο ,βρώμικη πολύ ,απουσία γραφείου πληροφοριών ,καταπατήσεις αιγιαλών προβλήτες εξέδρες Λιμεναρχείο κου κου,ένας Δήμος Μυκόνου παράλυτος θεατής ενός Νησιού που παραπαίει και βυθίζεται σαν μια νέα Ατλαντίδα και δεν έχει πάρει χαμπάρι κανείς...Μονο λεφτά λεφτά λεφτά ,κατά τα αλλα αντί να βάλουν κάτω τον κώλο τους να δουλέψουν τρώγονται σαν της Ύαινες ποιος θα ποστάρει πιο πολλές φωτό από το κουφάρι του φάρου Αρμενιστή ,ποιος θα δειχτεί θα φανεί λες και δεν το ήξεραν ,τώρα τους πείρε ο πόνος .Απλά  ανεπαρκείς να διαχειριστούν ένα νησί όπως η Μύκονος που τα σκάνδαλα περνούν μορφή χιονοστιβάδας .Έχουμε στα χερια μας εκατοντάδες καταγγελίες ,θα ξεκινήσουμε λίαν συντόμως δημοσιεύοντας ένα σκανδαλάκη του Λιμενικού Ταμείου Μυκόνου με κάτι απευθείας παραχωρήσεις,μετά θα προχωρήσουμε ,στις απευθείας αναθέσεις του Δήμου με ποσο άνω των 500.000 χιλιάδων,ποτε προλάβατε ρε θηρία !!!! Δώσε και εμενα μπάρμπα θα φρικάρετε...Μείνετε συντονισμένοι το χειμωνιάτικο πάρτι της αληθειας ξεκινά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου